Скандал в партия "Величие": Хакнат профил или предателство?

1
Хакнат профил на Ивелин Михайлов подкрепи проектокабинета на ГЕРБ-СДС
Хакнат профил на Ивелин Михайлов подкрепи проектокабинета на ГЕРБ-СДС Снимка: Ивелин Михайлов / Facebook

Хакнат профил на Ивелин Михайлов подкрепи проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Днес социалната мрежа X се разтърси от смущаваща публикация, в която Ивелин Михайлов, обикновен член на партия "Величие", препоръчва на депутатите от партията да подкрепят правителството на ГЕРБ. Тази позиция, която предизвика множество реакции и дебати, бе разпространена мигновено в стотици сайтове и предизвика вълна от спекулации относно бъдещето на партията.

„Въпреки че съм само обикновен член на партията, ще препоръчам на депутатите от “Величие” да подкрепят кабинета, предложен от Росен Желязков и ГЕРБ. Моментът е такъв, че трябва национално обединение. “Величие” вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, най-красивата, богата и просперираща община в България, където се завърнаха хиляди българи от чужбина. Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България“, се казва в публикацията.

Не след дълго обаче, Михаил Динев заяви във "Фейсбук", че профилът на Ивелин Михайлов е бил хакнат и че не е автор на публикуваното изявление.

„Профилът на Ивелин Михайлов в платформата Х е хакнат! Това не го е писал той! Малко след това “Шибанистан” публикува това. Каква изненада!“, написа Динков.

Само ден по-рано, Ивелин Михайлов публикува във "Фейсбук", че партията е получила предложение да предаде своите обещания към народа, като срещу него и организацията му се упражнява сериозен натиск.

„Понеже получихме предложение да продадем обещанията към народа, които даде партия “Величие” и започна страшен натиск срещу мен и моята организация. На хора от организацията и близки до нас се пускат подобни съобщения от скрити номера. Те лъжат и плашат хората с цел да ги подтикнат да кажат нещо, което не е така, само и само да са оставени намира, а да не ги ударят утре и тях. Виждате, че не е само даване на пари, а е и подривна дейност, манипулации, купуване на вътрешни хора и сформиране на обвинения, които са лъжовни. Ние няма да се предадем, но само от действията на народа ще зависи крайния изход от борбата. Вяра, готовност за съпротива и разкриване на предателите е единствения път към победата!“, написа той.

Ситуацията около партия "Величие" става все по-сложна, като инцидентът с хакването на профила на Ивелин Михайлов допълнително нагнети обстановката. Множество анализатори и политически наблюдатели започнаха да се питат дали има вътрешни конфликти в партията и дали те ще повлияят на нейната способност да се задържи единна в предстоящите предизвикателства.

Въпросът за това, кой стои зад хакерската атака и какви са истинските намерения на въпросните депутати от партия "Величие", остава отворен. Независимо от изхода, този скандал със сигурност ще продължи да бъде в центъра на политическите дебати през следващите дни.

Междувременно, общественото мнение остава разделено. Едни виждат в случилото се опит за манипулация и натиск върху опозиционната партия, докато други се съмняват в достоверността на твърденията за хакерска атака. Независимо от коя страна на барикадата се намирате, едно е сигурно – политическата сцена в България отново е във вихъра на скандала и интригите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Аз
    В крайна сметка подкрепяте ли ГЕРБ? Това е важно да се каже в кратко резюме.А не "някой ми напълни гащите".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари