"Синият Дунав" не е напредък, той е напомняне за това колко много сме затънали

2

Радостта на политиците от Русе за "Синият Дунав" е по-скоро трагична

В днешния ден, в който трябваше да празнуваме напредък, Русе, някога гордият крайдунавски град, се превърна в сцена за поредния политически спектакъл.

Политици с размер на мисленето колкото грахово зърно се събраха да се поздравят за нещо, което преди повече от три десетилетия беше нормално - пускането на директен влак между Русе и София.

Времето на социализма, колкото и да се критикува, беше оставило след себе си инфраструктура, която днес изглежда като научна фантастика за сегашните управници. Докато света се движи със скоростни влакове и магистрали, нашите "водачи" се хвалят с влак, който би трябвало да е част от ежедневието, не повод за фанфари.

Какво представлява "Синият Дунав"?

Един влак, чиято "нова" линия е просто реставрация на старото, което бе оставено да ръждяса в забвение. Това е не просто влак, а символ на упадъка на един регион, който вместо да върви напред, се хвали с малкото, което е постигнал след години на некомпетентност.

Проблемите на Русе не се изчерпват с транспорт. Булевард "България" е осеян от кратери и няма акт 16 от десетилетия, Дунав мост е вечно задръстен, липсват реални инвестиции, младите хора напускат, а въздухът е отровен. Но кой се интересува от това? Не и местните политици, които предпочитат да свирят валс на гарата, вместо да решават реалните проблеми на града.

Представете си - ако трябваше да се празнува построяването на Дунав мост - 2 или пускането на скоростен влак до Букурещ, сигурно щяхме да видим световни знаменитости на церемонията. Но не, имаме само местни величия, които се поздравяват за минимални усилия, сякаш са открили Америка.

Това не е само провал на местното управление, но и на националната политика, която не може да осигури прогрес за един от ключовите си градове. "Синият Дунав" не е напредък, той е напомняне за това колко назад сме отишли. Вместо да гледаме към бъдещето, ние се радваме на остатъците от миналото, облечени в нови вагони.

Радостта на политиците от Русе за "Синият Дунав" е по-скоро трагична, отколкото комична. Тя е символ на безсилието, на липсата на визия и на неспособността да се справим с истинските предизвикателства на модерното общество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Бенедикт
    Най хубавата е реална статия, която съм чел в последно време. Представям си тези идиоти на снимката как биха гледали влаковете в Япония или Германия. Този цирк и театър е за нас мили граждани. Наслаждавайте се!
  • 2
    7
    123
    Всъщност аз автобус само на картинка съм виждал, обикновено се возя в каруца
  • 2
    6
    Кондуктор
    Вагоните са с номерата на бюлетините за изборите на 27.10.2024 г. Някои вагони ще си останат празни. За бягащите зад влака не се предвиждат вафли.
  • -2
    5
    123
    Ама тази грозотия е тип автобус ! Все едно в автобус се возиш. Ебаси гадната мърша. Предпочитам в старите купета.
  • 2
    4
    Владо
    Вижте им муцуните. Мазни, скудоумни, нискоморални, оядени софраджии. Всичките белокоси нагаждачи, тук таме някой космат млад питекантроп от "младежкото движение", достоен наследник на Нуню и другите селски мазници. Аз ще гласувам за Ивелин Михайлов. Ако не стане и този път, ще помисля за емиграция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари