Силвена Роу: Храната влияе на биологичната ни възраст

1
Известният шеф-готвач обяснява как подходящата диета може да забави биологичното стареене
Известният шеф-готвач обяснява как подходящата диета може да забави биологичното стареене Видео: NOVA

Известният шеф-готвач обяснява как подходящата диета може да забави биологичното стареене

Шеф-готвачът Силвена Роу разкрива ключовите елементи, които трябва да присъстват на нашата трапеза, за да постигнем по-добро здраве и дълголетие. Тя е истински вихър в света на кулинарията, способна да използва храната като средство за подмладяване на тялото. Но дали наистина можем да променим посоката на своето здраве и психическо състояние чрез подходяща диета и да се превърнем в най-добрата версия на себе си? В центъра на вниманието е именно шеф-готвачът Силвена Роу, която вярва, че отговорът е „да“.

Според нея, всеки човек има две възрасти. „Едната е хронологичната възраст – тази, с която сме родени. Другата е биологичната – възрастта на нашите клетки и на здравето ни. Често пъти биологичната възраст на мнозина е по-голяма от хронологичната“, обяснява Роу. Тя подчертава, че скоростта на стареене на биологичната възраст може да се контролира – да бъде увеличена или намалена – и това зависи пряко от начина на хранене и физическата активност.

Роу съветва да се включват в менюто ни поне 30 различни растителни храни седмично, за да постигнем оптимално здраве и да поддържаме младостта на клетките си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    2354р235
    тая да не яде пластмаса, защото лицето ѝ изглежда пластмасово?
  • 1
    1
    А така
    А секса с араби, влия ли на пост менструалния синдром (ПМС)? За една къдрава офсъ питам, дет се омъжи за либийски шайх.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари