Силно земетресение разтърси Филипините

0
Няма данни за причинени щети или пострадали
Няма данни за причинени щети или пострадали

Няма данни за причинени щети или пострадали

Земетресение с магнитуд 5,0 по скалата на Рихтер е регистрирано на Филипините в 23:32 часа местно време (18:36 часа българско време).

Трусът, чийто епицентър е разположен на 140 километра североизточно от Бутуан – град с население над 300 000 души, и на 22 километра северно от Пилар, е бил на дълбочина от 65 километра. Земетресението е засечено от Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) и информацията е публикувана на официалната интернет страница на организацията.

Въпреки че трусът е бил със значителна сила, към настоящия момент няма данни за причинени щети или пострадали. Местните власти продължават да следят ситуацията и се очаква да предоставят допълнителна информация при наличие на нови данни.

Земетресенията са често явление във Филипините, които се намират в т. нар. Тихоокеански "огнен пръстен" – зона с висока сеизмична активност. Това събитие отново напомня за необходимостта от постоянна готовност и адекватни мерки за безопасност в района.

Очаква се местните и международни сеизмологични служби да продължат да следят развитието на ситуацията и да предоставят актуална информация за възможни вторични трусове или други аномалии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари