Шофьори са възмутени от срока за ремонт на Дунав мост

0
За две години в други държави строят мостове, коментират тираджии
За две години в други държави строят мостове, коментират тираджии Видео: Русе Медиа

За две години в други държави строят мостове, коментират тираджии

С водосвет днес започна основният ремонт на Дунав мост при Русе. Дейностите ще продължат две години, като съоръжението няма да се затваря за движение. Това е първата цялостна рехабилитация на моста в българския участък от изграждането му преди 70 години, а стойността ѝ е 45 млн.лв.

Съоръжението е в критично аварийно състояние. Ще бъде извършена цялостна подмяна на панелите и асфалтовите пластове, заедно с хидроизолация и нови ограничителни системи. Дейностите ще бъдат на шест етапа и започват по време на летния сезон, което притеснява пътуващите.

Хубаво е да има такъв ремонт, ама защо толкова късно го почнаха този ремонт, може ли, когато днес хората излизат на почивка, баш през летния сезон“, възмущаваха се водачи, предаде Русе Медиа. Техни колеги коментираха, че в другите държави за две години правят нови мостове.

Ремонтът ще се извършва по 10-12 часа в денонощие, като движението няма да се спира. Ще има светофар и ще се преминава поетапно в лентата, в която не се работи. Ограничения ще има само за извънгабаритните товари, които трябва да изберат друг маршрут.

Тежкотоварният трафик не би трябвало да има проблеми, нашите изчисления показват, че с тази светофарна уредба ще може да преминава спокойно“, каза Йордан Вълчев, председател на УС на АПИ.

Служебният регионален министър Виолета Коритарова обясни, че според направените изчисления няма да има затруднения за летния туристически сезон. „Надяваме се наистина на фериботната връзка да започне да работи най-скоро. 30 % от тежкотоварния трафик, ако свалим през фериботната връзка, гарантираме нормален летен сезон“, каза тя.

България има готовност да пусне ферибот между Русе и Гюргево, но се изчаква организацията от румънска страна. Само за миналия месец през Дунав мост са преминали над 200 000 превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    18
    Gatanka
    В най скоро време ще бъдат магнати от гранична полиция Русе Радостин Неделчев Стоянов си на най големият контрабандист по река Дунав и водолаз Неделчо Стоянов, Владимир Димитров Рашев алкохолик и си на ченге и доносник от държавнна сигурност,Стилян Неделчев Николов хотелиера откраднал от ГКПП И построил хотел в Бяла Варненска област, Кремена Валентинова Тодорова отявлена бракониерска по река Дунав със елена съпруг и рогоносец Теодор Тодоров,Язовеца Кръстин Пръча Кръстев,Николай Обретенов прелюбодееца,черния циганин Пламен Недялков Петков,простака Веселин Петков,Кольо Кармака зам.директор и отявлен кърмск по река Дунав и Циганчето Контрабандист ВЕЛИ ЯЯ АС. И Дъртият Миризлив Миришещ Черен Брадат Брадясъл Смрадлив пор и козел ДМЧ. ЕЙ тогава ще има рахат по Дунав мост
  • 0
    17
    срокове и цени
    Румънска част - май 2015-ноември 2016 -година и половина и цена 30 милиона евро! Българска част Юли 2024 прогнозно юли 2026 - две години цена 44 милиона лева!
  • 1
    16
    гру
    Това е изпитана тактика, разтеглят нещата във времето за да си оправдаят кражйбите!
  • 7
    15
    Gatanka
    Докато на Дунав мост са Венелин Стоянов от Митницата , Венелин Янев Асенов, Димитър Маринов Чорбаджиев , Радостин Неделчев,Ивелин Ганев и,Пламен Недялков Петков,Кремена Валентинова Тодорова,, Стелиан Николов, Владимир Рашев Алкохолика ,Кръстин Пръча и Валери Пъпката Грозният така ще бъде. Ще стоите с чадовр
  • 6
    14
    Gatanka
    Дърт Миризлив Миришещ Черен Брадат Козел,Дърт Миришещ Миризлив Черен Брадясъл Женски Хормонален ДМЧ,за затвора си Мършо Мръсна Гнила.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари