Сергей Станишев: България изглежда отвратително - и отвън, и в очите на хората!

0
Ако икономическата ситуация в България се влоши, съчетано с политическа безотговорност и безхаберие, това може да доведе до взрив
Ако икономическата ситуация в България се влоши, съчетано с политическа безотговорност и безхаберие, това може да доведе до взрив Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Ако икономическата ситуация в България се влоши, съчетано с политическа безотговорност и безхаберие, това може да доведе до взрив

Сергей Станишев предупреждава за потенциален социален взрив в България.

Бившият министър-председател и лидер на БСП Сергей Станишев изрази сериозна загриженост относно текущата политическа и икономическа ситуация в България. В интервю за предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR, той очерта редица проблеми, пред които е изправена страната, и призова за спешни действия от страна на политическата класа.

Предупреждение за социално напрежение

Станишев алармира за възможността от социален взрив в страната, ако се стигне до комбинация от влошаваща се икономическа ситуация и политическа безотговорност. Той подчерта, че вече има индикации за такова развитие.

"Ако икономическата ситуация в България се влоши, съчетано с политическа безотговорност и безхаберие, това може да доведе до взрив", заяви Станишев.

Криза на политическата система

Бившият премиер изрази силно безпокойство относно текущата политическа ситуация в страната, особено в контекста на предстоящите парламентарни избори. Той описа настоящата ситуация като "абсурдна", където основният въпрос не е какво ще прави бъдещият кабинет, а дали изобщо ще има такъв.

"България изглежда отвратително - и отвън, и в очите на хората", коментира Станишев, подчертавайки негативния образ на страната както на международната сцена, така и сред българските граждани.

Липса на доверие и политически дебат

Станишев критикува остро липсата на истински политически дебат и диалог в страната. Според него, цялата политическа дискусия е сведена до лични нападки и негативни послания, което води до отчуждаване на обществото от политическия процес.

"Цялата дискусия е сведена до едно ритане по кокалчетата и много грозни картини. Политиците живеят в момента в собствен свят, а обществото - в друг свят", посочи той.

Призив за фокус върху европейските политики

Бившият лидер на БСП призова българските политици да обърнат сериозно внимание на доклада на Марио Драги, бивш председател на Европейската централна банка. Според Станишев, този документ съдържа важни насоки за бъдещите европейски политики и е от ключово значение за конкурентоспособността на Европа.

Необходимост от активна позиция в Европейския съюз

Станишев подчерта необходимостта България да заеме по-активна позиция в Европейския съюз.

"Най-важното е България да реши и да излезе от позицията на консуматор или жертва в ЕС", заяви той, призовавайки за по-голяма инициативност и участие в формирането на европейските политики.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари