Съвременният театър през погледа на финалистите в конкурса „Слави Шкаров“

1
Бюрхан Керим, Деян Ангелов и Михаил Цанков коментираха социалната роля на режисьора
Бюрхан Керим, Деян Ангелов и Михаил Цанков коментираха социалната роля на режисьора Снимка: ДТ „Сава Огнянов“

Разговор с Бюрхан Керим, Деян Ангелов и Михаил Цанков

Бюрхан Керим, Деян Ангелов и Михаил Цанков коментираха социалната роля на режисьора в интервю, проведено в ефира на Дарик радио.

Бюрхан Керим, Деян Ангелов от Северна Македония, и Михаил Цанков са тримата финалисти в тазгодишното издание на Националния конкурс за млад театрален режисьорСлави Шкаров“, организиран от ДТ „Сава Огнянов“ - Русе.

Бюрхан Керим е завършил режисура и актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Той ще представи в Русе пиесата „През пустинния град“ от Кинш ел Сар (по „Арабската нощ“ от Роланд Шимелпфениг).

Деян Ангелов от Северна Македония завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, в класа на проф. Маргарита Младенова. В конкурса показва своя прочит на „Излезе ангел от мъглата“ - по текст на съвременния руски драматург Пьотр Гладилин.

Михаил Цанков завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ, в класа на проф. Пламен Марков. Участие в конкурса му осигури пиесата „Иванов“ от Чехов.

Постановките на тримата финалисти ще бъдат представени от 19:00 часа на 22 юни в пространствата на Доходно здание, а веднага след това е и награждаването на конкурса. Настоящото шесто издание представя концепциите на младите режисьори на тема „Илюзии“.

* Конкурсът се провежда в памет на Слави Шкаров и е за режисьори до 35-годишна възраст. Целта на конкурса е да се насърчи работата и креативността на младите режисьори в театъра, давайки за пример и съхранявайки спомена за делото на често отричания, поради нравите на своето време, гениален режисьор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари