Национален конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" раздаде своите награди

1
Наградата на журито бе връчена на Бюрхан Керим
Наградата на журито бе връчена на Бюрхан Керим

Наградата на журито бе връчена на Бюрхан Керим

Национален конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" раздаде своите награди.

Вълнуваща вечер изпълнена с талант и креативност ознаменува финала на националния конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров", който раздаде своите престижни награди. Конкурсът, организиран в памет на известния български режисьор, събра на едно място млади и обещаващи таланти, демонстрирали своите умения пред жури и публика.

Награда на журито

Най-голямото признание от страна на журито получи Бюрхан Керим за неговата изключителна интерпретация на откъс от "Арабската нощ" от Роланд Шимелпфениг. Спектакълът на Керим впечатли с оригиналността си и дълбокото проникновение в сложните пластове на пиесата, които той успя да предаде по нов и интригуващ начин. Наградата му бе връчена лично от председателя на журито, който подчерта важността на новите перспективи и смелите подходи в съвременния театър.

Награда на публиката

Публиката също имаше възможност да изрази своите предпочитания и с голям ентусиазъм връчи своята награда на Михаил Цанков. Цанков грабна сърцата на зрителите с откъс от класическата пиеса "Иванов" на Антон Чехов. Неговото изпълнение бе високо оценено заради емоционалната дълбочина и автентичността, с които пресъздаде сложния вътрешен свят на героите. Вълнението сред присъстващите беше осезаемо, когато Михаил получи признанието си, което е сигурен знак за бъдещите му успехи на сцената.

Награда за актьорско постижение

Фондация "Косьо Станев" също отличи талантливите млади участници, като връчи награда за "Актьорско постижение" на Ивана Керанова. Нейното изпълнение се открои със своята интензивност и майсторство, което й донесе заслуженото признание. Керанова, която е студентка в Националната академия за театрално и филмово изкуство, прие наградата с благодарност и заяви, че това отличие ще й служи като мотивация за бъдещото й развитие в театъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари