САЩ празнуват Деня на независимостта

1
Най-голямото шоу с фойерверки е в Ню Йорк
Най-голямото шоу с фойерверки е в Ню Йорк

Най-голямото шоу с фойерверки е в Ню Йорк

Американците се готвят да празнуват официалния си празник - Денят на независимостта. 4 юли е белязан от приемането на Декларацията за независимост от 1776 година, която гласи, че 13 колонии вече не са част от Британската империя, а са „свободни и независими щати“.

Празничната атмосфера започна да се усеща още в сряда, 3 юли. Обикновено това е ден за почивка за американците. Те се събират край барбекюта и плажове, наслаждавайки се на времето със семействата си. Въпреки това, най-голямото шоу с фойерверки ще бъде в Ню Йорк, където хиляди хора ще се съберат, за да се насладят на зрелището.

Политически страсти в навечерието на изборите

Докато гражданите се наслаждават на празничните дни, политическите страсти в страната бушуват. Остават само четири месеца до президентските избори, а напрежението между кандидатите нараства. След неубедителното представяне на Джо Байдън по време на дебата с Доналд Тръмп, сега той се опитва да увери висшите демократи на Капитолийския хълм, че е годен за преизбиране.

При републиканците на дневен ред е въпросът кого Доналд Тръмп ще избере за кандидат за вицепрезидент. Очаква се Тръмп да обяви решението си преди конгреса на републиканците следващия месец, като това ще бъде ключов момент в предизборната кампания.

Исторически контекст

Денят на независимостта е дълбоко вкоренен в американската история и култура. На 4 юли 1776 година, Континенталният конгрес одобрява Декларацията за независимост, с което се поставя началото на нова ера за Съединените щати. Оттогава насам, всяка година на този ден се отбелязва раждането на страната като независима държава.

Празненствата включват фойерверки, концерти и семейни събирания в цялата страна. В големите градове се организират мащабни паради, които привличат хиляди зрители. Традицията да се празнува независимостта започва да се налага всеобхватно след Войната от 1812-1815 г. срещу Великобритания.

Денят на независимостта е не само време за празнуване, но и момент за размисъл върху историята и бъдещето на Съединените щати. Докато американците се наслаждават на фойерверките и семейните събирания, политическите лидери се подготвят за решаващите месеци преди изборите. Независимо от политическите различия, 4 юли остава символ на свободата и независимостта, които обединяват нацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    N/A
    Освен това аз съм необразован третополов джендър,който не знае,че няма такова нещо като путински празници в България.Само че аз единствено на гей прайда празнувам и такива елементарни факти не могат да се осмислят от празната ми евроГейска кратуна....
  • -1
    3
    N/A
    А САЩ пишат ли в техните онлайн вестници кога България празнува Деня на независимостта? Дали в България им харесва или не, факт е че ще чувате все повече за Америка, путинските празници си отиват
  • 9
    2
    Хм
    Що пък Путин да не им направи по една заря над по-големите градове по случай празника им?
  • 9
    1
    Путин Хуйло
    КУР за световният терорист ФАЩ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари