САЩ обяви 5 милиона долара награда за информация за Ружа Игнатова

1
Прокуратурата повдига обвинение срещу криптокралицата, ще изземват имуществото ѝ
Прокуратурата повдига обвинение срещу криптокралицата, ще изземват имуществото ѝ

Прокуратурата повдига обвинение срещу криптокралицата, ще изземват имуществото ѝ

Българската прокуратура ще повдигне обвинение на известната в цял свят Ружа Игнатова за измамата с OneCoin. Това стана ясно от пресконференция на българското обвинение и американския посланик Кенет Мертен, предаде bTV.

Борислав Сарафов обяви също, че това ще позволи на службите да започнат наказателна санкция за изземване на имуществото ѝ.

Американският посланик каза от своя страна, че Съединените щати обявяват нова награда за информацията, която може да доведе до ареста на Ружа Игнатова. Наградата е на стойност до 5 млн. долара.

Игнатова се издирва в САЩ и Германия за участие в една от най-големите схеми за измама. Били са отнети над 4 млрд. щатски долара от невинни хора. Две седмици след нейното обвинение през октомври 2017 г. Игнатова пътува от София до Атина, за да избяга арест. Тя е беглец от тогава“, допълва още Мертен.

Американският посланик добави още, че по-късно от посолството ще разпространят информация за гражданите как да подават напълно анонимни сигнали за местонахождението на Ружа Игнатова.

Преди две години Ружа Игнатова беше добавена в списъка на най-търсените от ФБР престъпници“, припомни още Мертен.

Пламен Пончев от ДАНС разкри и подробности за българската част от разследването, водено от Софийската градска прокуратура.

Компанията и нейните дъщерни дружества е регистрирана в Гибралтар и са изградени като финансова пирамида, която предлага услуги за мрежов маркетинг. Установен е трансфер на 15 милиона евро. Прокуратурата е сезирана за имущество, което е придобито с тези пари", поясни Пончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    ...
    Де и на боко и пеевски да им запорирате целия живот след заповед от колонизаторите.
  • 1
    3
    Акцентът
    в случая е да й се конфискува имуществото.В чия полза, естествено не на потърпевшите наивници, завлечени от Ружа.Как тази афера е минала под носа на службите?Рекордно бързо са трупани огромни пари с измама чрез Биткойн Брат й лежа в американски затвор, дали е възможно да е пропял.За кого и с кого е играла и къде е ключът от окрадените пари.. Би трябвало отдавна да се знае .
  • 1
    2
    Моа ли да питам
    дали,ако бяха отнети 4 млрд.евро,краварите щяха да надават такъв вой?Не.Отнети са пари,които те печатат,за да могат да воюват в цял свят.Те по презумция са тъпа нация.Позволявам си да цитирам един велик творец с част от негова песен:Вълци ще има,докато има овце.Р.S.''Провата'',Нотис Сфакианакис
  • 2
    1
    нуши
    Къде си ма ружи няма да им кажа
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • ТВ сериал „ Kıymalı“
    В превод: Кайма (Kıyma); Ястията с кайма (Kıymalı yemekler).
  • до 3
    И кой си ти, че се разпореждаш в чужда къща?!? Никой не те е калесвал тука, сам се натискаш! И като така, чети и не по-високо...
  • Миришееее!
    Дунавмост няма да спре да качва повърните на тоя дърт вампир, агент Димитър от ДС. Но има и добра новина, както е писал...
  • Робите „шпаранги“.
    Работата включва бране на аспержи /отрязване с нож/ и събирането им в касетки /колички/ или в трактор. Изисква се физическа...
  • ами що ревете тогава
    Че лекарствата са ви скъпи, че нямало това или онова, щом е стока, ще си я плащате без да мърморите! Що ревете срещу НЗОК,...