Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Ружа Игнатова

0
Тя е обвиняема за образуване и ръководене на ОПГ и за пране на пари
Тя е обвиняема за образуване и ръководене на ОПГ и за пране на пари

Тя е обвиняема за образуване и ръководене на ОПГ и за пране на пари

Ружа Игнатова, известна като „изчезналата криптокралица“, официално беше обвинена от Софийската градска прокуратура за ръководене на една от най-големите схеми за измами в световната история. Според прокуратурата Игнатова е организирала и ръководила престъпна група, която от 2014 до 2017 година е извършвала мащабни инвестиционни измами по схемата „Понци“ на територията на България. Сумите, които са замесени в престъпленията, се оценяват на над 4 милиарда щатски долара.

Освен за измами, Ружа Игнатова е обвинена и за пране на пари. Прокуратурата твърди, че тя е извършвала множество финансови операции, с които е прикривала произхода на незаконно придобитите средства. Игнатова е действала в качеството си на извършител, подбудител и помагач в различни ситуации, което допълнително утежнява обвиненията срещу нея. В случай на доказване на вината ѝ, тя може да бъде осъдена на лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, както и да бъде наложена значителна глоба.

Междувременно, правителството на Съединените американски щати обяви награда в размер до 5 милиона долара за информация, която може да доведе до залавянето или осъждането на Ружа Игнатова. Тази стъпка е част от съвместното разследване между българските и американските власти, което цели да сложи край на престъпната дейност, свързана с нейната финансова пирамида „OneCoin“.

На 26 юни 2024 г. в Съдебната палата в град София и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен направиха съвместно изявление, подчертавайки важността на международното сътрудничество в борбата срещу финансовите престъпления. Според Сарафов, случаят с Ружа Игнатова и „OneCoin“ показва колко опасни могат да бъдат престъпленията, които натрупват огромни финансови и материални активи чрез измама.

Това ново развитие идва само дни след като Ружа Игнатова получи глобално замразяване на активите си вследствие на групов иск, подаден от измамени инвеститори. Същевременно, разследването продължава с пълна сила, като властите в България и САЩ работят заедно, за да постигнат справедливост в този сложен и мащабен случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    байдън
    прах при прахта биткойн лъжата скалъп3на от магията това са реалностите на акция преди 10 г БОП беше конфискувала хиляди биткойни и се опита да ги пере с нашето момиче има бандит в ХРАСТИТЕ И БЕЗ ХЕМОРОИДИ И ГАСТРО ПРОБЛЕМИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари