Съдът не даде ход на делото срещу адвокат Петър Илиев

0
Делото за плагиатство срещу адвокат Петър Илиев отложено заради нередовни призовки
Делото за плагиатство срещу адвокат Петър Илиев отложено заради нередовни призовки Снимка: БТА

Делото за плагиатство срещу адвокат Петър Илиев отложено заради нередовни призовки

Софийският градски съд не успя да даде ход на делото срещу адвокат Петър Илиев, обвинен в плагиатство. Прокуратурата обвини Илиев, че е използвал материали от научен труд на доцент Наталия Киселова, без да я цитира като автор.

Причини за отлагането на делото

Основната причина за отлагането на делото е, че адвокат Петър Илиев не е бил призован редовно и навреме. Призовката му е връчена преди пет дни, което е в разрез със законовото изискване за седем дни преди съдебното заседание. Това несъответствие е довело до невъзможността съдът да започне делото.

Допълнителна пречка за стартирането на делото е фактът, че доцент Наталия Киселова, която е пострадалото лице в случая, също не е била призована. Прокуратурата подчерта важността на присъствието на Киселова като ключов свидетел и пострадало лице.

Изявления на страните

Адвокат Петър Илиев изрази недоумение пред съда, защо не е бил редовно призован, като посочи, че досега винаги е бил намиран от представители на съдебната система. Той отбеляза, че няма яснота защо този път процедурата не е била спазена коректно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари