Ружди Ружди: Златото от Париж тежи повече от другите!

0
Шампионът по тласкане на гюле и дискохвъргачката Стела Енева се завърнаха в България
Шампионът по тласкане на гюле и дискохвъргачката Стела Енева се завърнаха в България Снимка: Благой Кирилов / БТА

Шампионът по тласкане на гюле и дискохвъргачката Стела Енева се завърнаха в България

Шампионът по тласкане на гюле в категория F55 Ружди Ружди и дискохвъргачката Стела Енева се завърнаха в България след участието си на Параолимпийските игри в Париж.

Двамата бяха тържествено посрещнати на Терминал 2 на летище София, където ги очакваше министърът на младежта и спорта Георги Глушков, заедно с техни близки. Сред посрещачите особено многобройна бе групата, дошла за Ружди, който в Париж завоюва втората си параолимпийска титла след успеха си в Рио през 2016 година, както и третия си медал от най-големия спортен форум. Стела Енева, която се завърна на лекоатлетическия стадион след деветгодишно отсъствие, завърши четвърта в клас F57.

„Този медал носи повече тежест от предишните, защото с годините става все по-трудно да се печелят отличия, особено златни. Много е трудно да се поддържа високо ниво толкова дълго време, при всички контузии и проблеми, но съм щастлив и горд, че успях отново да се кача на върха и да спечеля златен медал. Изключително съм горд, че отново чух химна на България на най-престижното състезание“, сподели Ружди, предаде БТА.

„Имах много проблеми, през 2019 година на световното първенство участвах с голяма рана и 38 градуса температура, успях да спечеля на косъм, но след това трябваше да ми бъде направена животоспасяваща операция. Въпреки всичко, искам да продължа да се състезавам, докато имам сили. Мечтая да постигам още по-добри резултати, защото вярвам, че мога. Винаги има мечти, които трябва да се сбъдват, и аз не спирам да ги преследвам. Най-важното е да не се отказвате, да се борите до последно и да слушате треньорите си“, добави той.

„Няма спортист, който да не мечтае за олимпийски медал, макар и малко късмет да липсваше“, каза Стела Енева, която завърши на четвърто място в хвърлянето на диск.

„Може би трябваше още малко подготовка и резултатът щеше да бъде по-добър, но тази година конкуренцията в моята дисциплина беше изключително силна. Благодарна съм, макар и да беше трудно, докато се адаптирам след дългото отсъствие. Вече ми казаха да започна подготовка за Лос Анджелис. Тази година вложих много усилия и самодисциплина, за да покрия норматива“, добави още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари