Драгомир Драганов удостои Ружди Ружди със знака на областния управител

1

На Параолимпийските игри в Париж българският атлет не само взе златото, но и го направи с впечатляваща разлика пред своите конкуренти

Двукратният параолимпийски шампион Ружди Ружди бе почетен със специален знак от областния управител на Русе, Драгомир Драганов, за своя значителен принос към спорта в България. Атлетът, който спечели злато на Параолимпийските игри в Париж тази година и в Рио де Жанейро през 2016 г., получи признание не само за своите спортни успехи, но и за духа и упоритостта, които демонстрира на световната сцена.

Вие отново доказахте, че истинският шампион не се измерва само в медали, а в способността да преодолява всяко препятствие“, заяви Драганов по време на срещата, организирана от кмета на Ветово, д-р Мехмед Мехмед. Драганов подчерта, че Ружди е пример за всички с това, че волята, вярата и дисциплината са основните съставки на успеха.

Самият Ружди Ружди, който освен двете си златни медала притежава и сребро от Токио през 2020 г., сподели, че последният му успех е особено ценен за него. „С всяка година става по-трудно да печелиш, особено златни медали. Това е изключително предизвикателство, особено с контузиите и проблемите, които се натрупват. Но съм щастлив, че отново успях да чуя българския химн на най-престижната сцена“, каза Ружди.

На Параолимпийските игри в Париж българският атлет не само взе златото, но и го направи с впечатляваща разлика пред своите конкуренти. Неговият най-добър резултат – 12.40 метра, се оказа недостижим за останалите участници, като пет от шестте му опита надхвърлиха 12 метра. Никой друг състезател не успя да премине границата от 12 метра, което подчерта още повече доминацията на Ружди.

Кметът на Ветово, д-р Мехмед, също изказа своето възхищение от постиженията на Ружди и подчерта важността на спорта за обединението на хората. Той увери, че Община Ветово ще продължи да подкрепя спорта, защото той носи гордост и вдъхновение на всички. „Продължавайте да ни радвате и прославяте България, както го правите досега“, пожела кметът на шампиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    господин за един ден
    Този е като разгонена кучка в овулация – не се спря да хойка, защото знае колко малко му остава да си вее байряка!
  • 7
    1
    жител на Две могили
    Кой не познава големия измамник Драгомир Драганов и неговия брат,кой не е чувал за него?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари