Ружди Ружди покори Параолимпийските игри в Париж

0
Българинът доминира в тласкането на гюле с впечатляващите 12,40 метра
Българинът доминира в тласкането на гюле с впечатляващите 12,40 метра Снимка: Министерството на младежта и спорта

Българинът доминира в тласкането на гюле с впечатляващите 12,40 метра

Българският атлет Ружди Ружди триумфира с златен медал на Параолимпийските игри в Париж, демонстрирайки непоколебима доминация в тласкането на гюле (категория F55). Ружди постигна впечатляващите 12,40 метра, оставяйки далеч зад себе си своите конкуренти. От шестте си опита, пет бяха над 12 метра, което му осигури категорична победа. Неговите съперници не успяха да преминат тази дистанция, като на второ място се класира Небойша Джурич от Сърбия с 11,98 метра, а трети остана Лех Столтман от Полша с 11,90 метра.

„Браво, Ружди! Браво и на неговия треньор Радостин Тодоров! За пореден път доказахте, че сте страхотен тандем. Благодарим Ви за емоциите, които ни носите през последните години“, изразиха признателността си от Министерството на младежта и спорта след впечатляващия успех на Ружди.

Ружди вече е носител на златен медал от Параолимпийските игри в Рио де Жанейро, а на игрите в Токио завоюва сребро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Не вземайте интервю! Чак става...
    Браво на момчето, но моля Ви, нека не дава интервюта, нито той, нито семейството му. Последното беше от сорта "Обичам да давам за Балгария. То туй трудно такова беше, много добре беших, станах аз шаампион"....
  • -2
    6
    до 1
    след 500 години робство то не се знае прапрапра баба ти на кой турчин е въртяла минети и родила копеле на което си внук
  • 11
    5
    1 до 2:
    А Ружди, Кадир, Хасан, Мехмед и Мохамед в дъщеря ти да свършват на файтон!
  • 10
    4
    1 до 2:
    И Альоша и Серьожа и Ванюша и Андрюха и Дима и Олег и Вадим и Володя са се празнили на майка ти в терлика, за да се пръкне таквоз просто лайно като теб, да ти сЕра в устата минетчийска и в гъза разпран да ти го подам!
  • -1
    3
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин,въпреки че съм ебан в гъза бесарабски хуйосмук,исках да кажа следното: Ти и с името "Лойд Остин" няма българин,но това не пречи на 4%-та ДеБил-ПеПерасти да му ядат лайната и да му поемат черната мамба в джендърските си задници.Браво на Ружди Ружди,а бесарабските куролапи ще му ядем рязания хуй трижди!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари