Русенски огнеборци гасиха пет пожара, причинени от гръмотевичната буря

28
Пожарникари от Русе се справиха с пет пожара, причинени от гръмотевична буря
Пожарникари от Русе се справиха с пет пожара, причинени от гръмотевична буря Снимка: Архив

Пожарникари от Русе се справиха с пет пожара, причинени от гръмотевична буря

Екипите на РДПБЗН-Русе потушиха стърнищни пожари и горяща постройка

През изминалото денонощие екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе реагираха на пет сигнала за пожар.

Спасителна акция на пожарникари и ЦСМП

В 14:18 ч. екип на Специализирания отряд за бързо реагиране (ССОД) при РДПБЗН - Русе оказа съдействие на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) на адрес в гр. Русе.

Потушаване на стърнищни пожари

В 17:35 ч. екип от Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за горене на стърнище в землището на с. Щръклево, възникнало при гръмотевичната буря. Горенето е ликвидирано на площ около 20 000 квадратни метра.

По-късно, в 18:51 ч., служители на РСПБЗН - Две Могили са реагирали на сигнал за възникнало при бурята запалване на стърнище и бали със слама в него в района на изхода от с. Чилнов за гр. Две Могили. Горенето е ликвидирано на площ около 30 000 квадратни метра.

Пожар в селскостопанска постройка

В 23:26 ч. екип от РСПБЗН - Сливо поле е изпратен на сигнал за горене на селскостопанска постройка на адрес в с. Голямо Враново. На място екипът е установил, че покривът на постройката е изгорял и паднал. В постройката не е имало електричество, като по данни на собствениците сградата е пламнала след падане на мълния. Горенето е ликвидирано на площ около 40 квадратни метра. Няма пострадали хора.

Бърза и професионална работа

Благодарение на бързата и професионална работа на екипите на РДПБЗН - Русе, петте пожара са били потушени своевременно, без да има пострадали хора.

Препоръки за предпазване от пожари

В РДПБЗН-Русе напомнят на гражданите да бъдат бдителни и да спазват правилата за пожарна безопасност, особено при екстремни метеорологични условия. При забелязване на пожар е необходимо незабавно да се сигнализира на телефон 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари