Огнеборците реагираха на шест сигнала в Русенско

0
Случаите варират от инциденти с газови бутилки до пожари в жилищни сгради и сухи треви
Случаите варират от инциденти с газови бутилки до пожари в жилищни сгради и сухи треви Снимка: БГНЕС / Архив

Случаите варират от инциденти с газови бутилки до пожари в жилищни сгради и сухи треви

През изминалото денонощие екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - Русе реагираха на шест сигнала за произшествия. Това съобщиха от пресцентъра на МВР - Русе. Случаите варират от инциденти с газови бутилки до пожари в жилищни сгради и сухи треви.

Първият сигнал е получен в 10:15 часа, когато екип от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) - Ветово е повикан на адрес в град Ветово заради възникнало горене в туристическа газова бутилка. Бутилката е била извън помещенията и факелното горене е ликвидирано от собственика. Огнеборците са предприели мерки за охлаждане на бутилката, след което са били пренасочени към друго произшествие в село Семерджиево. Там, до 11:10 часа, екипът е гасил пожар в суха трева и храсти в двор на къща, като огънят е обхванал площ от около 400 квадратни метра без нанесени материални щети.

По-късно през деня, от 14:00 до 15:15 часа, служители от РСПБЗН - Сливо поле се отзоваха на сигнал за възникнало горене в електрическо табло към фотоволтаична инсталация на адрес в село Ряхово. Горенето е потушено с помощта на прахови пожарогасители на площ около един квадратен метър. Пожарникарите са останали на място до пристигането на служители от електроразпределителното дружество, които са извършили необходимите проверки.

В 16:08 часа беше съобщено за пожар в жилище на 13-ия етаж в блок „Марс“ в Русе. На място са изпратени три екипа от Първа и Втора РСПБЗН, включително автомеханична стълба. Установено е, че в жилището няма хора и запалването е възникнало на терасата, където е горяла дървена дограма, близо до включена в електрическата мрежа печка. Огънят е потушен на площ около три квадратни метра, като бързата реакция на огнеборците е предотвратила разпространението му към вътрешността на жилището и съседните апартаменти. Няма пострадали и не е имало задимяване на етажната площадка и стълбищната клетка.

Последните два сигнала за деня са получени вечерта, когато екипите на РСПБЗН - Бяла и РСПБЗН - Две Могили са реагирали на пожари в сухи треви и храсти в селата Волово и Батишница. Първото произшествие е ликвидирано на площ от 6 квадратни метра, а второто на около 200 квадратни метра, без нанесени щети.

Пресцентърът на МВР - Русе информира, че всички произшествия са били овладени бързо и ефективно, без сериозни материални загуби или пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари