Русенски плувци спечелиха пет медала от международен турнир в Бургас

0
Състезателите на КПС "Ирис" - Русе пребориха конкуренция от близо 1000 плувци
Състезателите на КПС "Ирис" - Русе пребориха конкуренция от близо 1000 плувци Снимка: Община Русе

Състезателите на КПС "Ирис" - Русе пребориха конкуренция от близо 1000 плувци

Русенски плувци блестят на международен турнир в Бургас.

Клубът по плувни спортове "Ирис" - Русе отново доказа своето високо ниво на подготовка, като се завърна с впечатляващ актив от медали от престижния 10-и Международен плувен турнир „Бриз - Иван "The Roshav" Стойчев '24" в Бургас. В конкуренция с близо хиляда състезатели от четири държави, русенските плувци успяха да завоюват общо пет отличия.

Медали за Русе

Михаил Данев се открои като звездата на русенския отбор при мъжете. Той триумфира със златен медал в дисциплината 50 метра свободен стил, а на 50 метра бътерфлай добави и бронзово отличие към колекцията си.

При юношите младша възраст Арджан Синджо се превърна в истинската сензация на турнира за "Ирис". Той успя да спечели три медала, два от които сребърни в дисциплините 50 метра и 100 метра бътерфлай. Освен това, Арджан постигна и своите най-добри лични резултати, което е показател за неговото развитие и потенциал.

Силно представяне на "Ирис"

Клубът по плувни спортове "Ирис" - Русе участва в турнира с внушителна делегация от 28 състезатели. Сред тях бяха както опитни плувци, така и млади таланти на възраст между 10 и 12 години. Треньорският екип, воден от Павел Тодоров и Деан Рачев, успя да подготви отлично своите възпитаници за това престижно състезание.

Международно признание

Турнирът „Бриз - Иван "The Roshav" Стойчев '24" се утвърди като едно от най-значимите плувни събития в региона. Тази година в него взеха участие рекорден брой от 972 състезатели от България, Румъния, Турция и Молдова, което го прави истинска арена за изява на млади таланти и утвърдени имена в плувния спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари