Русенска област се подготвя за изборите на 27 октомври

0
РИК ще назначи допълнителни комисии за социални и болнични заведения до 24 октомври
РИК ще назначи допълнителни комисии за социални и болнични заведения до 24 октомври

324 секции очакват гласоподавателите

Русенска област се подготвя за изборите на 27 октомври.

На предстоящите избори на 27 октомври жителите на Русенска област ще могат да упражнят правото си на глас в 324 избирателни секции. Това стана ясно от информация, предоставена от председателя на РИК - Русе Милена Хинкова, предаде телевизия КИС 13.

Подготовката за изборния ден е в разгара си, като няколко ключови дати предстоят в организационния процес. До 16 октомври ще бъде определен броят на секциите с подвижни избирателни урни, предназначени за хората с увреждания. Това ще даде възможност на гражданите с ограничена подвижност да участват пълноценно в демократичния процес.

Районната избирателна комисия (РИК) има важна задача до 24 октомври - да назначи допълнителни комисии за социалните и болничните заведения. Това ще осигури възможност за гласуване на пациентите и обитателите на тези институции, които иначе биха били възпрепятствани да посетят обичайните избирателни секции.

Общинската администрация приема заявления за гласуване по настоящ адрес и с подвижна избирателна урна до 12 октомври. След тази дата ще бъде направена оценка на броя на гражданите с трайни увреждания, които желаят да гласуват, но не могат да посетят избирателните секции. Тази информация ще бъде предадена на РИК за по-нататъшни действия.

В очакване на утвърждаването на бюлетината и техническия образец, се подготвя и доставката на демонстрационни устройства за машинно гласуване. Тези устройства ще бъдат на разположение на гражданите, за да могат да се запознаят и изпробват процеса на електронно гласуване преди изборния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    грух-грух свиньо
    Ще повърна когато я видя тази дебела, мазна свиня Хинкова.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари