205 кандидати се борят за 7 места от Русе в новия парламент

1
Машинно гласуване е осигурено в 289 секции
Машинно гласуване е осигурено в 289 секции Снимка: Областна администрация - Русе

Машинно гласуване е осигурено в 289 секции

Изборният ден в област Русе стартира точно в 7:00 часа във всички осем общини. Членовете на секционните избирателни комисии заеха местата си още в 6:00-6:30 часа, а първите граждани упражниха правото си на глас минути след официалното начало.

Организация и технически параметри

В област Русе са разкрити общо 337 избирателни секции, като в 289 от тях е осигурено машинно гласуване. В община Русе машинното гласуване е достъпно в 203 секции от общо 217. За улеснение на избирателите са разкрити шест допълнителни и седем подвижни секции.

Общо 2770 души участват като членове на секционните избирателни комисии в региона, като 1852 от тях са разпределени в община Русе.

Кандидати и политически сили

За седемте места от Русенски многомандатен избирателен район в 51-вото Народно събрание се състезават 205 кандидати - с около една пета по-малко в сравнение с предходните избори през юни 2023 година, когато броят им е бил 255. Намаление се наблюдава и при броя на политическите формации - от 31 партии и коалиции през юни до 27 в настоящия вот.

Важни указания от ЦИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) е издала специални указания относно случаите на технически затруднения с машинното гласуване. При отпечатване на празна бюлетина или такава без отбелязан вот, избирателят има право да гласува повторно с хартиена бюлетина. В случай че машината не отпечата бюлетина след гласуването, се преминава към гласуване с хартиена бюлетина, като за всеки подобен случай се съставя констативен протокол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Диян Михнев
    205 педала...
  • 1
    6
    до 4
    Ами явно на теб ти харесва това, айде че обраха гъбите, бегай!😁😁😁
  • 1
    5
    до русенчето
    и що се обаждаш тука, ходи си за гъби, ама не реви като вдовица за хуй сетне, както го правиш и до сега! Щом не гласуваш ти е все тая кой те управлява! Смешник!
  • 1
    4
    до 3
    Настоящето го определяте дебилите, гласуващи за всякакви боклуци. Е, останалите мангали - също.
  • 5
    3
    До 2
    Ами иди за гъби ,а после иди да друсаш лешници и се сърди на простолюдието ,което гласувайки ,определя бъдещето на децата ти !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари