Русенка: Надявам се шофьорът на този тролей да го изгонят от работа!

14
Уважаеми, господин кмет на град Русе - Пенчо Милков, смятам че, няма да е лошо да се намесите и Вие
Уважаеми, господин кмет на град Русе - Пенчо Милков, смятам че, няма да е лошо да се намесите и Вие Снимка: Живкова

Уважаеми, господин кмет на град Русе - Пенчо Милков, смятам че, няма да е лошо да се намесите и Вие

Жителка на Русе отправи остри критики към градския транспорт в града, като изпрати писмо до редакцията на "Dunavmost", за да изрази своето възмущение.

Г-жа Живкова поиска да бъде уволнен шофьор на градския транспорт след грубо отношение.

На 2 септември 2024 година, около 18:30 часа, пътничката се качва в тролей номер 29 от спирка "ЛВ3". За неин късмет, имала само банкнота от петдесет лева, а времето я притискало и нямала възможност да мине през магазин, за да развали парите. Още при качването си обаче, тя се сблъсква с неочаквано грубо отношение от страна на шофьора. Той я посрещнал с думите: „Какви са тези петдесет лева?! Добре, че имам да върна, защото от Общината са направили правило, че пътниците нямат право да дават едри банкноти, иначе можех и да ви сваля от тролея.“

Тази реакция предизвикала недоволство у пътничката, която се зачудила защо шофьорът не се радва, че не му е дала дребни стотинки, които биха го забавили с броене. Възмутена, тя се заканила следващия път нарочно да го направи. Според нея, шофьорът няма право да я сваля от превозното средство, тъй като тя е платила за билета си и има право на коректно обслужване. Тя изразила мнение, че е задължение на шофьорите да разполагат с дребни пари, за да връщат ресто на пътниците.

Недоволството на пътничката не спира до тук. Тя подчертава, че в тези горещини, пътуването с тролея се превръща в истинско мъчение, тъй като климатикът не работи, а прозорците не се отварят. „Хората вътре се „пържат като пиле на грил“, коментира тя. Пътничката е толкова възмутена, че е направила снимка на тролея, която изпраща заедно с писмото си, и настоява шофьорът да бъде наказан и дори уволнен: "Надявам се този човек да не остане ненаказан, а да си поеме последствията и да го изгонят от работа."

Освен личния си случай, жената отправя апел към кмета на Русе, Пенчо Милков, да обърне внимание и на разписанията на градския транспорт, които според нея не са удобни за жителите. Тя отбелязва, че някои линии минават през час или час и половина, което затруднява гражданите, които трябва да стигнат до определена дестинация навреме. Тя призовава за спешни мерки, особено в полза на работещите, които рискуват да загубят работата си поради закъснения, предизвикани от нередовното движение на автобусите.

„Преди автобусите се движиха през двадесет минути, а сега през един час или повече. Това е недопустимо и трябва да бъде променено“, завършва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари