Русенец спечели титлата "Бар Мастър на България 2024"

2

Цанислав Ангелов се пребори с над 150 професионалисти

Цанислав Ангелов от град Русе се окичи със златото в престижното състезание Bar Masters, утвърждавайки се като най-добрият барман в България за 2024 година. Шестото издание на емблематичния конкурс събра елита на барманското изкуство в страната, предоставяйки арена за обмен на опит и демонстрация на професионални умения в коктейлното майсторство.

Ангелов, възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм в Русе, премина през серия от изпитания, включващи теоретични панели и практически предизвикателства. Той се открои сред 150 участници, за да достигне до финалната фаза на надпреварата.

Кулминацията на състезанието се състоя на 2 октомври 2024 година, когато финалистите премериха сили в два напрегнати кръга. Русенският майстор на коктейли плени вниманието на журито и публиката с безупречното си представяне и оригиналната си авторска креация - коктейлът "Бонд на Балканите".

Сред зрителите бяха близки на участниците, партньори на Кока-Кола ХБК България, както и представители на екипите, отговарящи за развитието на алкохолното портфолио на компанията в 29 държави. Журито, съставено от международни експерти в областта на миксологията, включваше Chelsie Bailey - европейски бранд посланик за марката Schweppes, Alessandro Garneri - Master of Botanicals, и Giuseppe Musso - Master Blender на MARTINI.

За своето изключително постижение Цанислав Ангелов получи не само престижната титла "Бар Мастър на България 2024", но и парична награда в размер на 7000 лева. Отличието му бе връчено лично от Jaak Mikkel, директор "Нови бизнеси" в Кока-Кола ХБК.

Успехът на русенския барман не спира дотук. Благодарение на спонсорството на Schweppes, Ангелов, заедно с класиралия се на второ място участник, ще имат възможността да премерят сили с бармани от още осем държави по време на Athens Bar Show. Това международно състезание ще определи кой ще спечели голямата награда - специализиран бармански курс в световноизвестния бар "Line" в Атина.

Барът "Line" е собственост на Vasilis Kyritsis, носител на титлата "Барман на годината" за Гърция през 2012 година и представител на страната на световните финали в Бразилия. Това допълнително повишава престижа на наградата и открива нови хоризонти пред победителя в българското състезание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари