Русенец с близо 2 промила алкохол в кръвта се раздели с колата си

0
Мъжът с „БМВ 320Д" е спрян за проверка през нощта на 2 октомври
Мъжът с „БМВ 320Д" е спрян за проверка през нощта на 2 октомври Снимка: Архив

Мъжът с „БМВ 320Д" е спрян за проверка през нощта на 2 октомври

През нощта на 2 октомври 2024 година, Русе стана свидетел на поредния случай на безотговорно шофиране. Около 01:40 часа патрулен екип от Първо районно управление на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Русе извърши рутинна проверка на кръстовището между булевард „Цар Освободител" и улица „Александровска".

Обект на вниманието на служителите на реда стана лек автомобил марка „БМВ 320Д", управляван от неговия собственик - 40-годишен жител на крайдунавския град. При извършването на стандартната процедура за проверка, полицаите забелязали признаци на алкохолно въздействие у водача.

Последвалият тест с техническо средство за установяване на алкохол в издишания въздух показа положителен резултат, надвишаващ значително допустимата норма от 0.5 промила. Дрегерът отчете концентрация на алкохол над 1.2 промила, което наложи предприемането на незабавни мерки от страна на правоохранителните органи.

Съгласно установените процедури, мъжът бе задържан и транспортиран до болница „Канев" за вземане на кръвна проба. Последвалият химичен анализ потвърди първоначалните опасения, показвайки още по-тревожен резултат - концентрация на алкохол в кръвта от 1.90 промила.

В резултат на констатираното нарушение, автомобилът на нарушителя бе иззет от органите на реда. Спрямо водача е образувано бързо производство за извършено престъпление по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс, който предвижда сериозни санкции за управление на моторно превозно средство в състояние на алкохолно опиянение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари