Пиян шофьор "изгоря" на булевард "Родина"

0
Водачът е отказал кръвна проба след положителен тест за алкохол
Водачът е отказал кръвна проба след положителен тест за алкохол Снимка: МВР / Архив

Водачът е отказал кръвна проба след положителен тест за алкохол

Хванаха пиян шофьор с нерегистриран автомобил в Русе.

На 14 октомври 2024 година, около 16:15 часа, полицейски екип от Второ районно управление в Русе е извършил рутинна проверка на булевард "Родина", която е довела до задържането на водач, управлявал автомобил в нетрезво състояние и с нередовна регистрация.

Алкохолът и липсата на регистрация - опасна комбинация на пътя

При проверката на лек автомобил марка "Волво", управляван от 43-годишен мъж, полицейските служители са установили сериозни нарушения. Техническото средство за измерване на алкохолно съдържание е отчело 1,48 промила концентрация в издишания въздух на водача, което значително надвишава законово допустимите норми.

Отказ от кръвна проба усложнява случая

След констатиране на високите нива на алкохол, на 43-годишния мъж е издаден талон за медицинско изследване. Водачът обаче е отказал да даде кръвна проба, което допълнително усложнява ситуацията от правна гледна точка.

Нерегистрирано превозно средство създава допълнителни проблеми

При извършената справка за автомобила е установено, че "Волво"-то е с прекратена регистрация и не е регистрирано по надлежния ред. Това нарушение добавя още една сериозна точка към списъка с провинения на водача.

Започнато бързо производство

Всички констатирани нарушения са били надлежно документирани от униформените служители. Впоследствие материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е започнал бързо производство срещу водача за престъпления по член 343б, алинея 1 и член 345, алинея 2 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс. Случаят е регистриран по описа на Второ районно управление в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари