Русе е домакин на форум за пътна безопасност

0
Експерти и политици се събират в Русе за обсъждане на транспортното бъдеще
Експерти и политици се събират в Русе за обсъждане на транспортното бъдеще Снимка: БТА / Архив

Експерти и политици се събират в Русе за обсъждане на транспортното бъдеще

Дунавската столица ще бъде домакин на важен форум, фокусиран върху бъдещето на транспортната инфраструктура и безопасността на движението в Северна България. Събитието, озаглавено "Свързаност 2025 в рамките на безопасна мобилност", ще се проведе на 23 октомври 2024 година от 11:00 часа в зала "Европа" на емблематичното Доходно здание в Русе.

Цели и участници

Основната цел на форума е да представи стратегии и конкретни мерки за преодоляване на регионалните дисбаланси чрез приоритетно изграждане на безопасна транспортна инфраструктура. Събитието ще събере на едно място ключови фигури от различни сфери, включително представители на:

  • Агенция "Пътна инфраструктура"
  • Министерство на вътрешните работи
  • Община Русе
  • Русенски университет "Ангел Кънчев"
  • Институт за пътна безопасност (ИПБ)
  • Различни политически партии

Фокус върху Северна България

Акцентът на дискусията ще бъде поставен върху подобряването на безопасността на движението в Северна България. Това е особено важна тема, предвид специфичните предизвикателства, пред които е изправен регионът по отношение на транспортната инфраструктура и мобилността.

Планове на Община Русе

От страна на Община Русе ще бъдат представени планираните мерки за осигуряване на индивидуален подход за ефективно развитие на свързаността на град Русе и принадлежащата му транспортна инфраструктура през следващата година. Това показва ангажираността на местната власт към подобряване на транспортната ситуация в града и околността.

Ролята на Института за пътна безопасност

Координатор на събитието е "Институт за пътна безопасност" - водеща българска неправителствена организация, основана през декември 2017 година. ИПБ играе ключова роля в борбата за намаляване на последствията от пътнотранспортния травматизъм, обединявайки над 10 000 доброволци и експерти в областта на пътната безопасност.

Форумът "Свързаност 2025 в рамките на безопасна мобилност" се очертава като важна платформа за обмен на идеи и стратегии между експерти, политици и представители на местната власт. Целта е създаването на по-безопасна и свързана транспортна среда, която да отговори на нуждите на жителите на Северна България и да допринесе за устойчивото развитие на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари