Румен Радев: Време е спиралата от насилие в Близкия изток да спре

0
Българските служби осигуряват безопасен коридор за евакуация от Ливан
Българските служби осигуряват безопасен коридор за евакуация от Ливан

Българските служби осигуряват безопасен коридор за евакуация от Ливан

Държавният глава на Република България, Румен Радев, изрази дълбока загриженост относно ескалацията на конфликта в Близкия изток по време на посещението си в град Бургас. Президентът подчерта, че настоящата ситуация крие сериозен риск за стабилността на целия регион.

В изявление пред медиите, Радев акцентира върху необходимостта от незабавни действия за деескалация: "Аз също призoвах и от трибуната на ООН за сдържаност, за разум и е време наистина спиралата от насилие и страдания в Близкия изток да спре. Това изисква усилия не само от въвлечените страни, а и последователно усилия от цялата международна общност", заяви той.

Държавният глава изрази признателност към българските служби за сигурност и различните министерства за техните усилия в осигуряването на безопасен коридор за евакуация на български граждани от Ливан. Той специално отличи работата на екипажа на правителствения самолет, Министерството на отбраната и Министерството на транспорта за тяхната неуморна работа през последните дни.

Президентът Радев също така потвърди, че продължават интензивните усилия за освобождаването на българските моряци от кораба "Галакси лийдър". "Работи се наистина и то от самия ден първи на отвличането на нашите сънародници от екипажа на "Галакси лийдър". Усилията там никога не са престанали и те се водят на всички нива - от службите, от съответните нива на министерствата, включително на най-високо ниво. Говорим с държавни и правителствени ръководители на държавите от региона за оказване на помощ и съдействие", добави той.

Визитата на президента Радев в Бургас е свързана с участието му в церемония по откриването на нова производствена база за бронирана отбранителна техника. Това събитие подчертава стратегическото значение на отбранителната индустрия за България и нейната роля в осигуряването на национална сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари