Румен Радев ще се срещне с Гордана Силяновска

0
Президентите на България и Северна Македония се срещат в София
Президентите на България и Северна Македония се срещат в София Снимка: АП / БТА / Архив

Президентите на България и Северна Македония се срещат в София утре

Утре, 13 септември, ще се проведе важна среща между президента на Република България Румен Радев и неговата колежка от Република Северна Македония Гордана Силяновска - Давкова.

Срещата ще се състои в София и е потвърдена както от кабинета на македонския държавен глава, така и от пресслужбата на българското президентство.

Детайли около визитата

В рамките на своето посещение в българската столица, президентът Силяновска-Давкова ще присъства на спектакъла "Набуко" от Джузепе Верди, изпълняван от Македонската национална опера и балет в Софийската опера и балет. Това културно събитие подчертава важността на културния обмен между двете страни.

Състав на македонската делегация

Македонската делегация ще включва и други високопоставени представители на правителството:

  • Тимчо Муцунски - министър на външните работи и външната търговия
  • Зоран Лютков - министър на културата

Очаквания и политически контекст

Премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски коментира визитата, подчертавайки политиката на добросъседски отношения на своето правителство. Той заяви: "Нашето мото е, че не искаме чуждото, но не даваме нашето. А изграждането на добросъседски отношения е европейска ценност."

Тази среща се провежда в контекста на продължаващите усилия за подобряване на двустранните отношения между България и Северна Македония. България остава един от най-активните поддръжници на европейската интеграция на Западните Балкани, включително на Република Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари