Румен Радев поздрави Джо Байдън за 4 юли

0
Президентът изпрати поздравителен адрес по случай Деня на независимостта на САЩ
Президентът изпрати поздравителен адрес по случай Деня на независимостта на САЩ Снимка: Президент РБ

Президентът изпрати поздравителен адрес по случай Деня на независимостта на САЩ

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати (САЩ) и американския народ по случай Деня на независимостта на страната – 4 юли. Това съобщи прессекретариатът на президента.

В контекста на приятелските отношения и стратегическия диалог между България и САЩ президентът Радев отбелязва значимостта на последователните и целенасочени усилия за по-нататъшно задълбочаване на двустранните отношения в ключови области от взаимен интерес. Сред тях са инвестициите, иновациите, търговският обмен, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификацията, зелената енергия, както и насърчаването на контактите между гражданите на двете държави.

В поздравителния адрес държавният глава посочва, че приемането на страната ни в Програмата за безвизови пътувания на САЩ, както и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност, ще доведат до напредък по ключови въпроси от двустранния дневен ред.

Румен Радев заявява още, че единствено работейки съвместно в рамките на съюзническите отношения, може да се противодейства на множеството кризи и предизвикателства, които заплашват да подкопаят регионалната и глобалната сигурност и просперитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари