Румен Радев обяви датата на предсрочните парламентарни избори

2
Димитър Главчев представи списъка с имената на министрите в новия служебен кабинет
Димитър Главчев представи списъка с имената на министрите в новия служебен кабинет Снимка: Facebook / Румен Радев

Димитър Главчев представи списъка с имената на министрите в новия служебен кабинет

На 27 октомври 2024 година ще се проведат поредните предсрочни парламентарни избори в България, обяви президентът Румен Радев. Съобщението дойде след като държавният глава официално одобри новото служебно правителство, начело с Димитър Главчев, и съобщи, че още на следващия ден ще издаде указ за назначаването му.

Назначаването на ново служебно правителство и насрочването на предсрочни избори е част от усилията на президента да се справи с продължаващата политическа криза в страната. Румен Радев поздрави Димитър Главчев за готовността му да се вслуша в призивите за намаляване на политическото напрежение и гарантиране на честни и свободни избори.

Клетвата на новото правителство

На 27 август, точно два месеца преди изборния ден, новото служебно правителство ще положи клетва пред Народното събрание. Правителството на Димитър Главчев ще поеме управлението на страната в ключов момент, когато политическата сцена е нестабилна, а очакванията на обществото са високи.

Президентът Радев постави акцент върху важността на гаранциите за провеждането на честни избори и намаляване на политическите конфликти.

Съставът на новия кабинет

Димитър Главчев представи списъка с имената на министрите в новия служебен кабинет, който включва опитни и нови лица. Сред тях са Людмила Петкова като вицепремиер и министър на финансите, Росен Карадимов като министър на иновациите и растежа, както и Атанас Илков като министър на вътрешните работи.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде ръководено от Виолета Коритарова, а Министерството на труда и социалната политика от Ивайло Иванов. На поста министър на отбраната застава Атанас Запрянов, а на външните работи - Иван Кондов.

В правосъдното министерство ще ръководи Мария Павлова, а Министерството на образованието и науката ще бъде в ръцете на Галин Цоков. Галя Кондева ще оглави Министерството на здравеопазването, докато културата ще бъде поверена на Найден Тодоров.

Петър Димитров ще ръководи Министерството на околната среда и водите, а Георги Тахов - Министерството на земеделието. На чело на Министерството на транспорта и съобщенията ще застане Красимира Тодорова, а Министерството на икономиката ще бъде оглавено от Петко Николов.

Енергийният сектор ще бъде под управлението на Владимир Миланов, а Валентин Мундров ще ръководи електронното управление. Важната роля на министър на туризма ще бъде поета от Евтим Милошев, а младежта и спорта ще бъдат поверени на Георги Глушков.

Очаквания и следващи стъпки

С назначаването на новото служебно правителство, политическата обстановка в България остава в центъра на общественото внимание. Очаква се служебният кабинет да се справи с основните предизвикателства пред страната и да подготви почвата за предстоящите предсрочни избори.

Президентът Радев изрази увереност, че с подкрепата на новото правителство ще бъдат гарантирани справедливи и прозрачни избори, които ще доведат до стабилизиране на политическата обстановка в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенка
    27 октомври - светъл празник на Свети Димитър Басарбовски! Дай Боже, добротата най-после URUKI да слезе в България при българите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари