Димитър Главчев: Служителите на МВР да не се поддават на провокации

1
Главчев припомни, че организацията на вота е задължение на ЦИК
Главчев припомни, че организацията на вота е задължение на ЦИК Снимка: БТА

Главчев припомни, че организацията на вота е задължение на ЦИК

Министър-председателят Димитър Главчев проведе важна среща с министъра на вътрешните работи Атанас Илков, за да обсъдят подготовката за предстоящите избори. Основният акцент на разговора беше поставен върху необходимостта от строго спазване на законовите рамки от страна на служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и недопускане на никакви провокации, които биха могли да компрометират изборния процес.

Премиерът Главчев подчерта, че честното и свободно провеждане на изборите е сред водещите приоритети на служебното правителство. Той настоя, че трябва да се работи в условия на пълна прозрачност и равна отдалеченост от всички политически сили, за да се гарантира, че вотът ще бъде организиран по най-добрия начин. Въпреки че основната отговорност за организацията на изборите пада върху Централната избирателна комисия (ЦИК), правителството ще продължи да осигурява необходимата логистична подкрепа.

Същите принципи бяха заявени и на срещата, проведена през изминалата седмица с участието на министри и областни управители. На тази среща премиерът Главчев отправи ясен призив към органите на изпълнителната власт да действат единствено в рамките на правомощията си и да се въздържат от всякаква намеса в политическите процеси. Той подчерта, че партийната пристрастност е абсолютно недопустима и предупреди, че всякакви прояви на небрежност или недобросъвестност няма да бъдат толерирани.

Министър-председателят Главчев ясно заяви, че приоритет за правителството е да гарантира, че изборният процес ще протече честно и безпроблемно, като всеки един от служителите ще трябва да изпълнява задълженията си съвестно и в съответствие с изискванията на закона. В противен случай, премиерът няма да се поколебае да предприеме мерки, включително и кадрови промени, ако е необходимо, за да се осигури правилното провеждане на изборите.

С тези ясни и категорични послания, премиерът Главчев демонстрира ангажимента на правителството да гарантира едни честни и прозрачни избори, което е от ключово значение за доверието на гражданите в демократичния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари