Румен Радев: Август не е най-добрият месец за кампания и избори

0
Ще отчета обстоятелствата, за да не отидем на избори до средата на септември, заяви президентът
Ще отчета обстоятелствата, за да не отидем на избори до средата на септември, заяви президентът Снимка: БТА / Архив

Ще отчета обстоятелствата, за да не отидем на избори до средата на септември, заяви президентът

Президентът Румен Радев заяви, че август месец не е подходящ за предизборни кампании или провеждане на избори преди средата на септември.

В най-скоро време ще се разбере решението ми. Ще отчета обстоятелствата, така че да не отидем на избори до средата на септември“, посочи Радев пред журналисти.

Относно отказа му да води делегацията на срещата във Вашингтон, президентът отбеляза: „Едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и да е работил за модернизацията на Българската армия, за укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, но точно затова считам, че правителството ни дължи обяснение на всички граждани за това какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна. Не съм съгласен с ангажимента за конкретна финансова помощ и то за въоръжение за Украйна, нито с ангажимента за предоставяне на оръжие от арсенала на Българската армия преди да сме получили заместващи образци“, обясни Радев.

Той добави, че не приема правителството да превръща България „в безсрочен донор за войната в Украйна до крайна победа, забележете“. Без да има яснота какво означава крайна победа, какво ще ни струва като време, пари ресурси и риск, защото рискът за нас расте с всеки изминал ден от тази война. Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да воюва до самата победа. Зад неадекватни и безгръбначни позиции не съм заставал никога, затова отказах да отида във Вашингтон, подчерта Радев.

Президентът Радев остава категоричен, че решенията, които засягат националната сигурност и ресурсите на страната, трябва да бъдат ясно аргументирани и обосновани пред гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари