Росен Плевнелиев: ДПС ще остане единно и ще се обедини около своя почетен лидер

0
Росен Плевнелиев предупреди за кризата в политическата система
Росен Плевнелиев предупреди за кризата в политическата система Видео: NOVA

Росен Плевнелиев предупреди за кризата в политическата система

Президентът на България от 2012 до 2017 година, Росен Плевнелиев, изрази сериозна загриженост относно текущата политическа обстановка в страната по време на интервю в ефира на предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. Според него, разпадането на системните политически партии води до нарастване на популизма, което поставя България в дългосрочна политическа нестабилност. Той подчерта, че вижда "тежка криза на политическата система", когато поглежда към парламента.

Кризата в ДПС и бъдещето на движението

Плевнелиев обърна специално внимание на Движението за права и свободи (ДПС), посочвайки, че в партията има вътрешно несъгласие относно начина, по който тя е управлявана в последните месеци. Според него, критичният момент за движението е бил гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС с първия мандат. "Очевидно тук се търси нова роля на ДПС отвъд идеите на сегашното ръководство в лицето на г-н Пеевски", смята Плевнелиев.

Въпреки вътрешните напрежения, Плевнелиев вярва, че ДПС ще остане монолитно и единно, като се обедини около своя почетен лидер. Той отбеляза, че има значителни различия в перспективите, които новото ръководство на ДПС налага, което създава допълнително напрежение в партията.

Политическите разделения и бъдещите избори

Плевнелиев прогнозира, че България е изправена пред седми поредни избори за по-малко от четири години. Той припомни, че при последния президентски вот половината от гласовете на ДПС са отишли в подкрепа на настоящия държавен глава Румен Радев, а другата половина - за кандидата на ГЕРБ, Огнян Герджиков.

"На мен това ми казва, че разделението в ДПС по линията на бъдещото отношение към амбицията на президента Радев да вземе властта – Доган е по-скоро с Радев, докато Пеевски очевидно се изявява като тежък негов критик", коментира Плевнелиев. Тези различия във вижданията и подкрепата показват колко дълбоко са разцепени политическите сили в България.

Популизмът като заплаха за стабилността

По време на интервюто, Плевнелиев отправи сериозно предупреждение за нарастващата заплаха от популизъм, когато системните политически партии се разпадат. Според него, това явление може да има дългосрочни негативни последици за политическата стабилност в страната.

"Когато системните политически партии се разпадат, идва популизъм", заяви Плевнелиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    11
    Запознат
    Големият "грях" на г-н Президент Росен Плевнелиев, който русофилистината мърша и човекоподобните руски отпадъци не могат да простят, се коренят в думите му: "Москва се опитва да дестабилизира Европа чрез пропаганда, ултранационалисти, леви екстремисти и кибер атаки" А също: "За мен историята на Европа се дели на преди и след анексията на Крим. Никой не вярваше, че в Европа граници все още могат да бъдат променяни със сила. Русия вече дори не спазва правила, които важаха за Съветския съюз" Ето това дразни най много "българската" безродна мърша - русофилистика!
  • 5
    10
    Нормален
    Жалката гербераст-укропитешка мърша продължава да вади от нафталина тоя вмирисан парцал Плевнелиев,да срича като умствено изостанал по всякакви теми. Нека не забравяме,че парцалът Плевнелиев беше президентът с най нисък рейтинг в цялата история на тази институция в България! Подобен жалък плазмодий може да съществува единствено в УСрайна и други подобни маймуноподобни държави. Спорно е кой е по тъп - Плевнелиев или Зеленски
  • -6
    9
    Нормален
    Жалката руска мърша, русофилистичните отпадъжи не спират да им се привиждат "бандеровци", подобно на братята им от С.Корея, Иран, и други маймунистански държави ....
  • 4
    8
    Путин Хуйло до 6
    Аз и като работя на магистралата виждам бандеровци навсякъде,ама руснаците са по страшни! А Плевнелиев е жалък плазмодий - помните ли как мутрата от Банкя му биеше комбали пред камерите ? Никой истински мъж няма да се примири с това,но жалкият плужек Плевнелиев даже се усмихваше и само как свирка не направи на Борисов....
  • 6
    7
    до хи,хи
    Той, той - Снимки на президента на България от провелата се на 07.02.2015 г. в Мюнхен международна конференция по сигурността с участието на няколко световни лидери показаха странен факт. Само Плевнелиев ходи с бадж на сакото си. Очевидно се нуждае от документ за идентификация. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIac_o5eTZxgxNbSrKW9DwUrgShZjWxj_GO-7_djqT7wSVTfvY5D3AUEhVMv3mXifH4BnBiubLGZZoDcAegI8n-ZJB1pW7PEu5l68J9Zk8c2cjYhQQFlY9DpkRBzB99XkT1VRuThgrftY/s1600/plevn.jpg
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари