Росен Йорданов: Влиянието на Делян Пеевски е преекспонирано

0
Социалният психолог анализира проблемите в МВР и политическата намеса
Социалният психолог анализира проблемите в МВР и политическата намеса Снимка: БГНЕС

Социалният психолог анализира проблемите в МВР и политическата намеса

Социалният психолог Росен Йорданов изрази мнение, че влиянието на бизнесмена и политик Делян Пеевски е значително преекспонирано в публичното пространство. Според него, макар Пеевски да е имал реално влияние в миналото, сега това влияние е силно надценено. Йорданов отбеляза, че истинската власт на мафията се крие зад кулисите и става по-слаба, когато излезе на преден план, както се случи с Пеевски. „В момента Доган не може толкова лесно да го отстрани“, отбеляза социалният психолог, подчертавайки, че Пеевски остава на политическата сцена, но с намалено влияние.

В своето участие в предаването „Денят ON AIR“, Росен Йорданов обърна внимание и на проблемите в Министерството на вътрешните работи (МВР). Според него реформите, извършени в МВР през последните години, не са довели до подобрение в системата, а напротив – професионалистите са напуснали, а младите хора вече не виждат привлекателност в работата там. Йорданов подчерта, че МВР е било на високо ниво в периода 2009-2013 година, но след това започнал сериозен упадък. Той отбеляза, че в последните четири години системата е достигнала критично състояние, където служителите се дебнат един друг, вместо да се съсредоточат върху същинската работа на преследване на престъпления.

Социалният психолог коментира също и положителната роля на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който успял да внесе известно спокойствие в системата, въпреки политическото вмешателство. Йорданов подчерта, че исканите оставки на Стоянов през годините често са били „смешни“ на фона на истинските причини за критики, които съществуват в системата.

Относно борбата с купения вот, Росен Йорданов заяви, че стратегията на страх, използвана от предишния министър Бойко Рашков, не е ефективна. Според него българският избирател не реагира положително на заплахи, а на надежда. Той предложи, че за да се повиши избирателната активност, политиците трябва да предложат нещо, което персонализирано да даде на гражданите усещане за възможност да постигнат промяна.

В заключение, Йорданов призова за намаляване на стреса в системата на МВР и за сериозни реформи, които да възстановят духа и мотивацията сред служителите. Според него е необходимо да се преосмислят методите на политическо управление и да се намали политическата намеса в работата на институциите, за да се възстанови доверието на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    До 3
    Адвокате,наистина ли това,което си написал,го мислиш ?
  • -1
    3
    Дилян
    Броил,ли е някой,колко пъти на ден в ефирите,се споменава имего на това лице,Делян,не смеем да пусним телевизора. Първо,несъм му фен,но..... хиляди обвинения ,и ни едно недоказано-ако е доказано да са го осъдили Как едно лице,може да е виновно ,и замесено в проблемите,на цялата държава. С списък ,,Магнитски,, вече е смешно.Списък ,които е направен по сигнал-ако беше истена,защо,не го отсраниха,или съдиха-а стана дъвка за телевизиите. Не се търпи-къде е Съд,Прокуратура-вземете се в ръце-има ли изобщо Държава-не няма! Ако имаше,нямаше да сме на този хал.
  • 2
    2
    Въпрос
    Защо телевизиите, дори и "обществената" БНТ, преекспонират грозните изкази на Делян П.?
  • 1
    1
    2Dwe2
    Много греши този "анализач". Твърдя, че вече е конституционно доказано влиянието на сфинеефски! Да, в конституционния съд влияние има и сащ и затова гласовете в угода на агресора сащ бяха 6... България е силно зависима от 1989 от тумора на планетата сащ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари