РИОСВ - Русе състави акт на фирма "Берус“

2
Дружеството стопанисва Регионалното депо за отпадъци, където на 18 юли възникна пожар
Дружеството стопанисва Регионалното депо за отпадъци, където на 18 юли възникна пожар Снимка: РИОСВ - Русе

Дружеството стопанисва Регионалното депо за отпадъци, където на 18 юли възникна пожар

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе състави акт за установяване на административно нарушение на дружеството „Берус“ ООД. Компанията, която експлоатира Регионалното депо за неопасни, инертни и опасни отпадъци в Русе, е била засегната от инцидент, при който е възникнал пожар на обекта.

Сигнали за пожар в депото доведоха до извънредна проверка

Пожарът в клетка 3 на депото е регистриран на 18 юли в 17:05 часа, според данни от видеонаблюдението на обекта. Въпреки че теренът е бил запръстен, отпадъците, депонирани през деня, са се запалили. Това нарушение на Закона за управление на отпадъците представлява нерегламентирано изгаряне на отпадъци, което може да има сериозни последствия за околната среда и здравето на местното население.

Втора санкция за „Берус“ ООД за една година

Това не е първото нарушение за „Берус“ ООД през тази година. По-рано компанията беше санкционирана с 7000 лева за подобен инцидент, при който също беше установено нарушение на законодателството за управление на отпадъците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    7000 лв.
    за тях е нищожна сума, все едно бълха ги ухапала.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари