РИОСВ - Русе извърши извънредна проверка на „Оргахим Резинс“

0
Екоинспекцията връчи и акт на „Оргахим“ АД
Екоинспекцията връчи и акт на „Оргахим“ АД Снимка: Dunavmost

Екоинспекцията връчи и акт на „Оргахим“ АД

В края на миналата седмица Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе извърши извънреден контрол върху дейността на „Оргахим Резинс“ АД. Пробонабирането на отпадъчни води бе извършено като част от засиления контрол, разпореден от директора на РИОСВ - Русе, Анелия Николова, по повод постъпили сигнали за миризми в Западната промишлена зона на града.

Проверката започна рано сутринта в 06:20 часа, като на място присъстваше представител на дружеството. По време на огледа на пречиствателната станция за отпадъчни води, която работеше в автоматичен режим, бяха усетени миризми, характерни за производството на предприятието. Въпреки това, не бе установено видимо замърсяване на отпадъчните води с химични продукти от дейността на цех „Смоли“.

Пробите бяха взети от представител на Регионална лаборатория - Русе и ще бъдат анализирани в Регионална лаборатория - Бургас. Те ще бъдат изследвани за наличието на 14 органични летливи съединения, определени по стандарт.

Освен това, на „Оргахим“ АД бе връчен акт за нарушение на Закона за управление на отпадъците. Нарушението включва невярна отчетност на отпадъка, образуван при процеса на дестилация на замърсен разтворител, използван в производството на грунд. Това несъответствие бе установено при проверка на площадката за съхранение на отпадъци, проведена в средата на месеца. Тогава измерването на количествата отпадък разкри несъответствие в записите на дневниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    До РиОоСв Русе
    Само тази фирма ли е в Русе ? Нали пред закона всички са равни,а той е безпристрастен? Някой се е сетил че проверките биват,внезапни,сезонни,годишни,целеви,неотложни,задължителни,а защо не и денонощен контрол ако е необходимо.При всяка проверка има един основен момент който се крепи върху съвкупност от действия и бездействия.Това е момента на "Изненадата" който вкарва в объркване в следствие на което се допускат и редица грешки което е в интерес на проверяващите.Но е необходимо да има самостоятелна оперативност и творчество в условиата на 110% конфеденциалност.Устата на много служители да е затворена и под юргана. Задачите се разпределят внезапно пред прага на проверяваните.Под контрол да са всички служители от шофьора,чистачката и охраната през счетоводство,жива сила и човешки ресурси до оперативният щаб инициирал проверка.Въпроса е на какво мнение е централното ръководство Току виж се обидили или разсърдили.Така де.Само това ли са фирмите?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари