РИОСВ - Русе изиска да бъде уведомена за пожара на сметището

0
Специализираните органи овладяха инцидента с вода и пръст
Специализираните органи овладяха инцидента с вода и пръст Снимка: РИОСВ - Русе

Специализираните органи овладяха инцидента с вода и пръст

РИОСВ - Русе изиска от оператора на Регионално депо - Русе да бъде уведомена след приключване на действията по ликвидиране на пожара, възникнал късния следобед вчера.

Инцидентът в действащата „Трета клетка“ на депото беше докладван на екоинспекцията в края на работния ден. На мястото незабавно се отзоваха директорът на инспекцията Анелия Николова и експерти от Дирекция „Контролна дейност“.

Специализираните органи от Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ третираха огнището с вода и пръст, като предварително засегнатите площи бяха обработени с пръст. Видеонаблюдението на обекта, до което РИОСВ - Русе има достъп, потвърждава тези действия. Засегнатата площ е около 200 квадратни метра.

През тази година дружеството „Берус“ ООД, което експлоатира съоръжението, беше санкционирано със 7000 лева за нерегламентирано изгаряне на неопасни отпадъци през февруари, в нарушение на Закона за управление на отпадъците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Малко им е
    на тези рецидивисти.Я ги остържете яката и за замърсяване на въздуха и каквото още се сетите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари