Гори депото за битови отпадъци на Враца и Мездра

0
Центърът на Враца е обхванат от задушлива миризма
Центърът на Враца е обхванат от задушлива миризма Снимка: Община Враца

Центърът на Враца е обхванат от задушлива миризма

Пожар избухна в регионалното депо за битови отпадъци, обслужващо общините Мездра и Враца, съобщиха от общинската администрация във Враца.

Инцидентът е поредният за кратък период, което повдига въпроси за безопасността и управлението на съоръжението.

Според информация от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Враца, сигналът за пожара е постъпил в 06:10 часа сутринта. Незабавно са изпратени два пожарни автомобила на място, за да овладеят ситуацията.

Жителите на Враца усетиха последствията от инцидента, тъй като голяма част от центъра на града бе обхваната от задушлива миризма. Това предизвика безпокойство сред населението относно потенциалните здравни рискове, свързани с вдишването на дим от горящи отпадъци.

Към момента на съобщението все още няма конкретна информация за мащаба на пожара или причината за възникването му. Властите продължават разследването, за да установят източника на запалването и да предприемат необходимите мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Важно е да се отбележи, че това е вторият пожар в депото за последните два месеца. Предишният инцидент се случи през август, когато отпадъците се самозапалиха поради високите летни температури. Повторението на подобно събитие в толкова кратък срок повдига сериозни въпроси относно мерките за безопасност и превенция, прилагани в съоръжението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари