Рекорден ръст в продажбите на нови автомобили в Русия

1
Продажбите на нови автомобили скочиха с 63 процента през първото полугодие на 2024 година
Продажбите на нови автомобили скочиха с 63 процента през първото полугодие на 2024 година Снимка: АП / БТА

Продажбите на нови автомобили скочиха с 63 процента през първото полугодие на 2024 година

Продажбите на нови автомобили от всички сегменти в Русия са се увеличили с впечатляващите 63 процента през първите шест месеца на 2024 година в сравнение със същия период на миналата година, достигайки над 844 000 броя. Тази информация беше съобщена от руското министерство на промишлеността и търговията и цитирана от ТАСС.

Същевременно, продажбите на нови автомобили руско производство са надхвърлили 373 000 броя, което представлява ръст от 35 процента спрямо продажбите за януари-юни миналата година. Руските власти подчертават значителния напредък в този сегмент на пазара.

В допълнение, пазарът на нови леки автомобили към края на първото полугодие е нараснал със 76 процента до 713 900 броя. Този значителен ръст е индикатор за възстановяване и растеж в автомобилната индустрия в Русия. Леките автомобили с търговско предназначение също отбелязват увеличение с 41 процента, достигайки 60 000 броя.

Особено впечатляващо е увеличението в продажбите на нови електромобили, които са скочили със 137 процента до 11 200 броя. Това показва нарастващия интерес на руснаците към електрически превозни средства и стремежа към по-екологични решения в транспорта.

Тези данни показват значителен напредък в автомобилната индустрия на Русия, която изглежда възстановява позициите си след трудните години на икономически предизвикателства и санкции. Растежът в продажбите на нови автомобили е показател за стабилизиране на икономиката и повишено потребителско доверие.

Министерството на промишлеността и търговията на Русия отбелязва, че продължава да подкрепя местното производство и иновациите в автомобилната индустрия, което допринася за увеличаването на продажбите и разширяването на пазарния дял на руските автомобили.

Същевременно, нарастващият интерес към електромобилите е индикация за променящите се предпочитания на потребителите и тяхното желание за по-екологични и устойчиви решения. Тази тенденция може да доведе до значителни промени в автомобилния пазар в бъдеще, като производителите ще трябва да се адаптират към новите изисквания и очаквания на клиентите.

Впечатляващият ръст в продажбите на нови автомобили в Русия през първото полугодие на 2024 година е ясен знак за възстановяване и растеж в сектора. С подкрепата на правителството и нарастващия интерес към иновациите и устойчивите решения, автомобилната индустрия в Русия изглежда на път да продължи своя възход и през следващите години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    ha
    Много сериозно ме възпали тая новина,какво ще правя сега...нямам кола,нямам тротинетка даже,трябва да си взема пърцуца за да се успокоя малко...то не бяха санкции,то не беше чудо,а накрая аз и останалите евроГейски травестити мрем в мизерия с хлебарките,докато руснаците забогатяват на наш гръб....
  • -1
    2
    ha
    от 4 на 7 НОВИ Москвича, пардон - китаежа
  • 7
    1
    Ха-ха-хах!
    А ония от VAG се хапят по макарите че Китай не им доставя чипове за перални!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари