Експлозия на автомобил рани руски военен и съпругата му

0
Устройството е избухнало при запалване на двигателя на колата
Устройството е избухнало при запалване на двигателя на колата Снимка: bTV

Устройството е избухнало при запалване на двигателя на колата

Руски военнослужещ пострада сериозно, а съпругата му беше ранена при експлозия на техния автомобил. Според разследващите органи, устройството е било заложено в автомобила и е избухнало при запалването на двигателя. Инцидентът е определен като опит за убийство.

Макар че властите в Русия не предоставят допълнителна информация, руските медии съобщават, че целта на нападението е бил военнослужещият, който е пряко ангажиран с агресията срещу Украйна. Пострадалият е заместник-началникът на Центъра за спътникови комуникации на руския Генерален щаб.

Световните агенции припомнят, че през последните две години няколко високопоставени военнослужещи са станали цел на подобни атентати. Тези нападения често се свързват с участието на Русия в международни конфликти и действията на нейния военен апарат.

Няколко часа след експлозията, в турския град Бодрум беше задържан заподозрян за залагането на бомбата. Мъжът, идентифициран като Евгений Серебряков, е арестуван от местната полиция и се предполага, че е свързан с организирането на атентата.

Инцидентът подчертава засилващата се заплаха срещу руски военни и техните близки, свързана с тяхната роля в международната политика. Разследването продължава, като се търсят допълнителни доказателства и съучастници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Учуден
    Не съм учуден,че страхливата бандеронацистка измет продължава с терористичните актове,докато проси мир и преговори! Нека моГилизацията на хохлите да продължава по план!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари