Разликата между истински и фалшив инвалиден талон

0
Инвалидните места не са за красота господа шофьори, а вие господа полицаи излезте от кафенетата и глобявайте подобни инвалиди!
Инвалидните места не са за красота господа шофьори, а вие господа полицаи излезте от кафенетата и глобявайте подобни инвалиди! Снимка: Катастрофи и Нарушения в България / Facebook

Инвалидните места не са за красота господа шофьори, а вие господа полицаи излезте от кафенетата и глобявайте подобни инвалиди!

Потребителят във фейсбук групата "Катастрофи и нарушения в България" Йосиф Ружин сподели важна информация относно разпознаването на истински и фалшиви инвалидни талони. В публикация в социалната мрежа той алармира за зачестили случаи на злоупотреба с паркоместата, предназначени за хора с увреждания.

"Фалшивите талони може да изглеждат избледнели, но всъщност не са", посочва Ружин. Той подчертава, че истинските талони се издават със срок на годност и задължително съдържат подпис и печат от кмета на съответната община. "Задължително данните на талона трябва да са видими, а не скрити. Крият се с причина!", допълва той.

Като придружител на човек с увреждания от над 10 години, Ружин изразява силното си възмущение от нарастващата тенденция на злоупотреба с паркоместата за инвалиди. "Изключително ми е болно и неприятно да виждам подобна наглост, да заемат местата на нуждаещите се и това не е единичен случай, а масова практика напоследък!", споделя той.

Ружин описва трудностите, с които се сблъсква при придружаването на лице с увреждания: "Принуждавам се да оставя лицето пред институцията и той да ме чака пред стълбите, докато намеря място за паркиране някъде си, за да мога да му помогна."

В своето емоционално обръщение към шофьорите, той подчертава: "Тия места не са за красота, господа шофьори". Ружин отправя и критика към правоприлагащите органи: "А вие, господа полицаи, излезте от кафенетата и глобявайте подобни инвалиди!"

В заключение, Йосиф Ружин изразява разочарованието си от липсата на ефективно прилагане на съществуващото законодателство: "Закони има, но няма кой да ги изпълнява!"

Тази публикация повдига важни въпроси относно спазването на правилата за паркиране и уважението към нуждите на хората с увреждания в обществото ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари