Рамадан Аталай: Групата на Пеевски действа като Политбюро на БКП

0
Не се вземам за герой и да съм погледнал всичко от Космоса, тъй като някои ме представиха и като космонавт
Не се вземам за герой и да съм погледнал всичко от Космоса, тъй като някои ме представиха и като космонавт Снимка: БНТ

Не се вземам за герой и да съм погледнал всичко от Космоса, тъй като някои ме представиха и като космонавт

В последните седмици, вътрешни напрежения и конфликти в Движението за права и свободи (ДПС) привличат все по-голямо внимание както на обществеността, така и на техните избиратели. Депутатът Рамадан Аталай, един от водещите фигури в партията, изрази сериозни опасения относно състоянието на организацията в интервю за предаването "Говори сега" по БНТ.

Аталай категорично заяви, че героизацията на каквито и да било личности вътре в една организация е ясен индикатор за проблеми в нейната работа. „Когато в една организация започнат да героизират, който и да било, означава, че организацията не работи правилно. Не се вземам за герой и да съм погледнал всичко от Космоса, тъй като някои ме представиха и като космонавт“, заяви той.

Той подчерта важността на внимателното наблюдение на случващото се в ДПС от страна на обществеността и най-вече от техните избиратели и структури. „Ние вярваме на нашите структури. Вярваме затова, защото те имат съпротивителни сили и когато за миг или за по-дълъг период от време се породят такива методи, начини и принципи на управление извън демократичните. Старият стереотип, който все още българското население и всички в България помнят онези времена, ДПС много остро реагира веднага“, добави Аталай.

Политбюро на БКП или ръководството на ДПС?

Една от основните критики на Аталай е свързана с начина, по който част от ръководството на партията функционира. Той сравни ситуацията с политбюро на бившата Българска комунистическа партия (БКП), което допълнително засили тревогите му. „Една група от ръководството на партията се отделиха като Политбюро на БКП и започнаха действия също като тази партия“, коментира той.

Достъп до властта - Кой има и кой няма?

Разделението в ДПС е станало още по-очевидно и поради неравномерния достъп до властта. Аталай изрази сериозни притеснения относно факта, че само определени личности, като Делян Пеевски, имат привилегирован достъп до властовите ресурси в партията. „Влизаме в тази борба, за да защитим принципите, начините, подхода и действията на ДПС откакто е създадена. Няма как ДПС в този технологичен период и на развитие да нямат достъп народните представители или хората, които управляват ДПС като оперативно бюро да нямат достъп, а там да има достъп само Делян Пеевски“, заяви Аталай в изявление на сайта на партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Разиграват сценки
    като в изгорелия театър..Лошото е, че после ние им ядем попарата .а
  • -1
    2
    Русенец
    Рамадан е мъжко момче, и бизнеса му е чист, не е крадец като другите депутати
  • 3
    1
    ...
    ФАК Ю КАЛМАРИ ! ! ! Само пиар си правите и симулирате интриги. Вие, крадлива мафиотска сган, никога няма да се скарате. Хобота ви е впит в артерията на Българския народ! Кого заблуждавате, че се карате ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари