Радослав Росенов грабна приза за най-добър боксьор в Европа

0
21-годишният русенец мечтае за титла при мъжете през следващата година
21-годишният русенец мечтае за титла при мъжете през следващата година Снимка: Facebook / Българска Федерация по Бокс

21-годишният русенец мечтае за титла при мъжете през следващата година

Българският боксьор Радослав Росенов затвърди позицията си като един от най-обещаващите млади таланти в европейския бокс, след като спечели златния медал в категория до 60 килограма на европейския шампионат за мъже и жени до 23 години, който приключи в неделя вечер в София.

Блестящо представяне на ринга

Русенецът демонстрира превъзходни умения и тактика по време на финалния двубой срещу арменеца Артур Сахакян. Убедителната победа не само му донесе златния медал, но и престижното отличие за "Най-добър боксьор" на шампионата.

Равенство с легендата Даниел Асенов

С тази победа, Радослав Росенов постигна забележително постижение, изравнявайки рекорда на Даниел Асенов за брой титли при младежите. "Сега изравних рекорда по титли при младежите на Даниел Асенов, така че догодина е време да го подобря", сподели развълнуваният Росенов след церемонията по награждаването.

Амбиции за бъдещето

Въпреки че наближава 21-годишна възраст, младият боксьор не крие амбициите си за още по-големи успехи. "Мечтата ми обаче е догодина да стана и шампион при мъжете", заяви Росенов, демонстрирайки непоколебима увереност в способностите си. Тази увереност не е безпочвена, особено след като по-рано през годината той успя да спечели сребърен медал на европейското първенство в Белград.

Отборно класиране

В отборното класиране на шампионата, най-силно се представи националният отбор на Украйна, следван от Турция и Англия. Въпреки индивидуалния успех на Росенов, българският отбор не успя да се класира сред първите три в общото класиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Сали
    Браво бе, момче!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари