Радослав Росенов е на крачка от медал на Европейското по бокс в София

0

Състезателят от БК „Русе“ се класира за четвъртфиналите на първенството до 23 години

Българският боксьор Радослав Росенов продължава да впечатлява на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години, което се провежда в столицата ни. Талантливият състезател от БК „Русе“ успя да се класира за четвъртфиналите в категория до 60 килограма, побеждавайки представителя на Уелс Оуен Харис-Алън с убедително съдийско решение от 5:0.

Българската федерация по бокс сподели новината за успеха на Росенов в социалните мрежи, като отбеляза: "Радослав Росенов зарадва публиката в зала „София" с нова красива победа на сметката си."

Мачът между Росенов и Харис-Алън бе доминиран от българина през първите два рунда, където той показа превъзходство и технически умения. Въпреки леко отпускане в третия рунд, Росенов успя да запази предимството си и да спечели убедително срещата.

С тази победа младият боксьор е на една крачка от спечелването на медал на престижното първенство. Следващото изпитание пред Росенов ще бъде четвъртфиналният мач срещу Руслан Гадиров от Азербайджан, насрочен за 16 октомври 2024 година.

Българските надежди не се изчерпват само с Росенов. В програмата за днес са включени още двама перспективни български боксьори. Румен Руменов ще се изправи срещу ирландеца Люк Хол в категория до 67 килограма, докато една от големите ни надежди за златен медал - Уилиам Чолов, ще премери сили с арменеца Гарик Антаносян в категория до 75 килограма.

Вечерната сесия, в която ще участват Руменов и Чолов, ще започне в 17:30 часа. Българските фенове очакват с нетърпение представянето на младите ни таланти и се надяват на нови успехи на домашния ринг в зала "София".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари