България отново остана на косъм от медал в Париж!

0
Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите на олимпийския боксов турнир
Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите на олимпийския боксов турнир Снимка: Българска федерация по бокс

Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите на олимпийския боксов турнир

Българският боксьор Рами Киуан приключи участието си на четвъртфиналите в категория до 71 килограма на Олимпийските игри в Париж. Въпреки че достигна до тази престижна фаза на турнира, 24-годишният национал не успя да преодолее световния вицешампион Омари Джоунс от САЩ и загуби с категоричен резултат от 0:5 съдийски гласа (27:30, 27:30, 27:30, 27:30, 27:30).

Киуан, настоящият европейски първенец в категория до 75 килограма, се изправи срещу Джоунс в оспорван мач, в който и двамата боксьори демонстрираха високо ниво на умения и стратегия. Въпреки равностойния характер на срещата, американецът успя да се наложи с по-прецизни удари и бе предпочетен от съдиите във всички рундове.

Останалите български боксьори също показаха добри резултати. Четирима от петимата български представители достигнаха до четвъртфиналите. Сред тях е и Хавиер Ибаниес, който ще се изправи тази вечер срещу вицешампиона от Азиатските игри в Хуанчжоу 2023, Шудай Харада от Япония. При победа, Ибаниес ще си осигури място на подиума.

При жените, Станимира Петрова загуби от китайката Юан Чан в категория до 54 килограма, докато Светлана Каменова ще се опита да достигне до полуфиналите в двубой срещу действащата шампионка от Азиатските игри, Лин Ю-тин от Тайван.

Радослав Росенов приключи участието си на осминафиналите след загуба от водача в схемата в категория до 63.5 килограма, Уайът Санфорд от Канада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Фък дъ РФ
    От иZзраждане дисквалифицираха Цончо Ганев заради завишени нива на естроген, които му давали конкурентно предимство в съблазняването на българските русо-патриоти.
  • 1
    1
    русенец
    Тази "олимпиада" ще я запомним с педерастията и с космите - все някой българин аха да вземе медал или поне да влезе във финалите и нещо се обърква. Нищо, ще наринем още едни стотина милиона лева, че на другата олимпиада да имат реванш.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари