Имане Хелиф проля сълзи след победата

0
Алжирката се разплака в прегръдката на своя щаб
Алжирката се разплака в прегръдката на своя щаб

Унгарката Ана Лука Хамори прояви чест и уважение след загубата и стисна ръката на алжирката

Алжирската боксьорка Имане Хелиф и унгарката Ана Лука Хамори предложиха на публиката незабравим спектакъл в четвъртфиналите на олимпийския боксов турнир в Париж в категория до 66 килограма.

През последните дни около Хелиф се разрази буря от коментари относно правото ѝ да се състезава при жените. Сред острите критики в социалните мрежи беше и тази на днешната ѝ съперничка Хамори. Въпреки това унгарката прояви характер и чест, поздравявайки своята опонентка след двубоя.

На ринга, първият рунд беше оспорван, но Хелиф успя да доминира и получи единодушно решение от съдиите. Във втория рунд алжирката показа още по-голямо превъзходство, отново печелейки всички гласове на съдиите. В последния рунд Хамори опита да обърне резултата с агресивни атаки, но това позволи на Хелиф да контраатакува и тя отново доминираше. Въпреки че беше наказана с отнемане на една точка заради задържане на противника, Хелиф спечели с единодушно решение и си осигури бронзов медал от Олимпиадата в Париж.

След края на мача всички погледи бяха насочени към реакцията на двете боксьорки. След обявяването на победителя, те размениха няколко думи в центъра на ринга. Хамори се поклони на публиката, докато Хелиф държеше въжетата за своята съперничка. При слизането от ринга, унгарката стисна ръката на Хелиф и се прегърна с треньора си. Емоционалните моменти продължиха, когато Хелиф се разплака в прегръдката на своя щаб.

По-рано днес алжирката получи подкрепа от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който заяви, че тя и тайванката Ю Тин Лин "са родени жени, отгледани са като жени, в паспорта им пише, че са жени и от много години се състезават в женския бокс. Това е ясната дефиниция кой е жена. Никога не е имало съмнение, че те са жени."

Утре Лин ще се изправи срещу българката Светлана Станева в битка за полуфиналите в категория до 57 килограма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Учуден
    Учуден съм,че този отвратителен алжирски травестит продължава да бие жени на ринга.Това само показва,колко затънали в корупция са педалите,които управляват МОК. Мръсният алжирски шимейл трябва да бъде дисквалифициран и всички титли да му бъдат отнети!
  • 3
    2
    Блендчо
    Да живее арабската ми сестра от Алжир. Ние, арабките от Либия и Алжир сме сестрички. Само бившата ми жена да не разбере, че и ас съм като Хелифето.
  • 14
    1
    Тоя не признава
    генетиката. Срам за съвременен човек.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари