Уилиам Чолов грабна среброто на европейското по бокс в София

0
Сребърното отличие на Чолов е третият медал за българския отбор от това европейско първенство
Сребърното отличие на Чолов е третият медал за българския отбор от това европейско първенство Снимка: Българска федерация по бокс

В последния рунд Чолов демонстрира завидна воля за победа, търсейки решителния удар

Уилиам Чолов донесе сребърен медал за България на европейското първенство по бокс в София.

Българският боксьор Уилиам Чолов постигна забележителен успех на европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години, което се проведе в столичната зала "София". В оспорван финален двубой в категория 75 килограма, Чолов се изправи срещу украинеца Джамал Кулиев, отстъпвайки с минимална разлика от 1:4 съдийски гласа.

Драматичен финал с интензивна размяна на удари

Двубоят започна с изключителна интензивност, като и двамата състезатели демонстрираха агресивен стил още от първия гонг. Чолов и Кулиев обмениха множество точни попадения, създавайки истинско зрелище за публиката. Въпреки равностойната игра, четирима от петимата съдии дадоха предимство на украинския боксьор след първия рунд, с изключение на рефера от Франция.

Тактическа промяна и нарастващо напрежение

Вторият рунд донесе промяна в темпото, като двубоят премина в по-изчаквателна фаза. Тази промяна се оказа благоприятна за Кулиев, поставяйки българския състезател в трудна позиция преди решаващата част на мача.

Драматична развръзка в третия рунд

В последния рунд Чолов демонстрира завидна воля за победа, търсейки решителния удар. Въпреки че не успя да постигне нокаут, българинът успя да отвори аркада над дясното око на своя опонент. Тази агресивна игра му донесе победа в рунда с 3:2 съдийски гласа, но не беше достатъчна за цялостен успех в мача.

Трети медал за България от шампионата

Сребърното отличие на Чолов е третият медал за българския отбор от това европейско първенство. По-рано Радослав Росенов триумфира със златен медал в категория 60 килограма, побеждавайки арменеца Артур Сахакян във финала. Допълнително, Румен Руменов осигури бронзов медал в категория до 67 килограма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След определена възраст, "добра в леглото" означава, да не издърпва цялата завивка към себе си!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари