Пуснаха срещу 5000 лева гаранция траурния агент, обвинен за фалшиви кремации

0
Николай Амбарев е взимал по 800 лева за кремация, а е плащал по 20 лева на ден за ползване на хладилни камери
Николай Амбарев е взимал по 800 лева за кремация, а е плащал по 20 лева на ден за ползване на хладилни камери

Николай Амбарев е взимал по 800 лева за кремация, а е плащал по 20 лева на ден за ползване на хладилни камери

Траурен агент от Пловдив получи свобода срещу паричен залог след обвинения за фиктивни кремации.

Съдът постанови освобождаване на Николай Амбарев, собственик на погребална агенция от Пловдив, срещу парична гаранция от 5000 лева, информира bTV. 25-годишният мъж е обвинен в извършване на измами с фалшиви кремации.

Признания в съдебната зала

По време на предишното съдебно заседание, Амбарев призна за извършването на две измами. Разкрито бе, че той е плащал по 20 лева дневно на собственици на хладилни камери за съхранение на тела.

Защитникът на обвиняемия, адвокат Кирил Николов, пледира пред съда: "С какво създава предпоставката да считаме, че ако не е задържан под стража, ще тръгне да коли и беси. Искаме по-лека мярка за неотклонение по преценка на съда".

Разкрития при разследването

При извършените претърсвания в офисите на траурната агенция, разследващите са открили документация, потвърждаваща измамната схема. Установено е, че за всяка фиктивна кремация са събирани приблизително 800 лева, а телата са били съхранявани в хладилни съоръжения на друга погребална агенция.

На предходното изслушване, Николай Амбарев демонстрира емоционална реакция в съдебната зала, като заяви пред магистрата, че преустановява дейността си в този бранш.

Контрол върху погребалните услуги

Въпреки че няколко институции са натоварени с контролните функции над погребалните агенции, представители на бранша посочват, че това не гарантира пълно спазване на законовите разпоредби. Според тях подобни измамни практики не са прецедент в сектора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари