Пуснаха под гаранция сочения за „мозък“ на театралната афера

0
Петко Писков излиза на свобода срещу 15 000 лева
Петко Писков излиза на свобода срещу 15 000 лева

Петко Писков излиза на свобода срещу 15 000 лева

Двама от обвиняемите в схемата за източване на средства от театри бяха освободени под парична гаранция. Това реши съдът в сряда, като постанови, че Петко Писков, сочен за организатор на схемата, ще бъде освободен срещу 15 000 лева, а Атанас Георгиев, обвинен в наемане на фиктивни служители - срещу 10 000 лева, информира NOVA.

Петко Писков, 40-годишен програмист и собственик на софтуерна компания, е обвинен в създаването на софтуерен продукт, използван за генериране на документи в театрите в Разград и Смолян. Съдът взе предвид чистото му съдебно минало и семейното му положение - той има две малки деца и съпруга без работа.

Адвокатът на Писков, Славейко Серафимов, изтъкна пред съда: "Държа да подчертая, че Петко Писков няма правната възможност да назначава когото и да е било. Това се прави от принципала. Директорът, главната счетоводителка, които подписват договори. Петко Писков е човек, който няма отношение към реалните плащания. Заплатите, паричните преводи към заплатите на лицата, които са наети се определят и извършват в лицето на директора. Петко Писков единствено е създал софтуерен продукт и някой друг го използва".

Съдът отбеляза, че не е ясно конкретизиран механизмът, по който Писков е извършил предполагаемото длъжностно присвояване, нито кой е получавал крайните суми. Според магистратите, директорите на театрите са били отговорни за определянето на възнагражденията и допълнителното материално стимулиране на фиктивно назначените лица.

Прокуратурата, от своя страна, изрази опасения относно освобождаването на Писков. Виктор Янков, прокурор от Апелативна прокуратура - Пловдив, заяви: "Има реална опасност да извърши престъпление, като въздейства върху определени свидетели".

Междувременно, бившият директор на театъра в Разград, Левон Манукян, все още не е внесъл определената му гаранция от 50 000 лева.

Разследването на схемата за източване на средства от театрите продължава, като властите се стремят да разкрият пълния мащаб на предполагаемите злоупотреби и да идентифицират всички замесени лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Не е вярно! Лъжете!
    Петко съвсем не е "мозъкът" на операцията"! Мозъкът е на сина на настоящ министър на Главанака Главчев, ГЕРБераст, разбира се, затова му крият името! Тези чудовищни кражби, тези потресаващи по наглост и безочие престъпления са от много години и тово се знае в "културното" министерство! Знае се и от предищнию Кръстю, и от есгашния пишман-диригент и още по пишман-министър Найден! Затова по всички телевизии, където се осмелява да говори Найден, той се поти като Веско Маринов и пилтечи като двойкаджия на дъската! На директорите и счетоводителите е било нареждано от определено лице от "културното" министерство кого да назначават, каква заплата да му дават, а после парите са били теглени от банка от един определен човек, разбира се - кадър на министерството на културата! Само че, защо достойни артисти са позволявали да ги употребяват разни престъпници, далавераджии, доказани некадърници и наглеци, защо? Заради жълтите стотинки ли?! Впрочем, един от най- изявените престъпници в тази отвратителна далавера е сегашният директор на Народния театър, доказано нищожество и доказан некадърник, такова жалко нищожество е, че му забравих името! да, за същото нищожество става дума, което съсипва Първия ни театър, но е доказан престъпник, защото е въртял чудовищни далавери по тази схема, когато е бил директор на плевенския театър! Да, ама на Боко Тиквата - престъпника от СИК - Банкя, на Шиши Дебелака и на агент Сава чудовището и "проклятието на България" точно такива им трябват и затова го назначиха в народния театър! Кога ГЛаванака Главчев ще уволни пишман-диригента и пишман културния министър Найден, които са в основата на тези чудовищни грабежи! Жална й майка на нашата България, щом мерзавци и изроди като споменатите персони, са "лицата" на българската култура, жална й майка на нещастната ни България! А политици и премиери като Главанака Главчев и Мутрата от СИК е друга трагедия,, много по-страшна!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари