Петко Писков: Нито едно доказателство не ме свързва с обвиненията от прокуратурата

0
Говори IT специалистът, обвинен като "мозък на схемата" за източване на държавни средства от театрите
Говори IT специалистът, обвинен като "мозък на схемата" за източване на държавни средства от театрите

Говори IT специалистът, обвинен като "мозък на схемата" за източване на държавни средства от театрите

IT специалист Петко Писков отрича обвиненията за участие в схема за източване на театри.

Петко Писков, IT специалист, обвинен като "мозък на схемата" за източване на държавни средства от театрите в Смолян и Разград, категорично отрече своята съпричастност към престъпната дейност. На пресконференция, проведена днес, 16 октомври 2024 година, Писков заяви: "При 5 тома доказателства, нито едно не ме свързва с обвиненията от прокуратурата. Мерилото на прокурора спрямо мен не беше еднакво и не беше "невинен до доказване на противното'". Къде отива т.нар. безпристрастност и обективност, която трябва да имат магистратите?"

Софтуер без връзка с плащанията

Писков обясни, че разработеният от него софтуер няма как да участва в плащанията, тъй като те се извършват чрез електронно банкиране. Според него, достъпът до софтуера се определя от директора на съответния театър, който решава кой да има права за работа с него.

"След като се даде самият достъп на директора, той определя кой да има достъп до него и как да бъде определян", уточни IT специалистът. Той подчерта, че при всяко плащане, дори и за 1 лев, е необходим първо подписът на директора, след това на счетоводителя, и накрая верификация от Министерство на културата.

Демонстрация на софтуера

По време на пресконференцията Писков демонстрира как работи софтуерът, показвайки различните му модули. Той обясни, че първият модул е за администраторски достъп, а следващият - за създаване на документи, като например трудови договори.

IT специалистът категорично заяви, че фиктивно назначените служители в театрите в Разград и Смолян "определено не са назначени през този софтуер". Той показа и къде се вписват допълнителните възнаграждения на служителите.

Въпроси без отговори

Писков отказа да отговори на въпроси, несвързани със софтуера, включително за предполагаем негов човек в Министерство на културата. На въпрос дали е предлагал услуги, свързани със счетоводно обслужване, той отговори лаконично: "В Пазарджик сме имали и счетоводен договор, с другите театри не."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари