Проверяват за фантомни избиратели и в Русе

0
МВР и прокуратурата готови да реагират на всички сигнали за нарушения
МВР и прокуратурата готови да реагират на всички сигнали за нарушения Снимка: Областна администрация - Русе

МВР и прокуратурата готови да реагират на всички сигнали за нарушения

В Русе се подготвят усилено за предстоящите избори на 27 октомври. Областният управител Драгомир Драганов организира среща с ключови институции, за да обсъдят мерките за гарантиране на честен и прозрачен вот.

До 16 септември 2024 година ще бъдат известни резултатите от проверката за масови регистрации на един адрес в региона. Драганов поясни, че това се извършва съвместно с Министерството на вътрешните работи - Русе и Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване".

"Очаква се ниска избирателна активност, поради което е важно да се вземат превантивни мерки срещу различните практики за купуване на гласове", сподели областният управител. Той подчерта значимостта на легитимността на бъдещото правителство, която се основава на честността на изборния процес.

Драганов изрази увереност в синхронизираната работа на институциите: "Всички институции работим в пълен синхрон и целта ни е да уверим русенци и жителите на региона, че гласът им ще бъде отчетен коректно". Той се надява, че това ще мотивира повече граждани да упражнят правото си на глас.

Старши комисар Пламен Първанов, директор на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град, увери, че подготовката за осигуряване на безопасността и реда по време на изборите върви по план и засега не са идентифицирани проблеми.

Комисар Светослав Войчев, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", докладва за подготовката на допълнително електрозахранване за изборните секции при необходимост.

Окръжният прокурор Георги Георгиев потвърди готовността на прокуратурата да реагира на всички сигнали, включително анонимните. Той призова гражданите да бъдат отговорни и да предоставят конкретна информация при забелязване на нередности. Георгиев отбеляза, че на последните избори в региона са получени най-малко сигнали за нарушения в сравнение с предходни гласувания.

Милена Хинкова, председател на Районната избирателна комисия в Русе, докладва, че досегашната практика не показва сериозни нарушения по време на предизборната кампания и в деня на вота. Единственият проблем, който се наблюдава, е свързан с подмяната на членове на секционни избирателни комисии в последния момент с хора, които не са преминали предварителните обучения.

На срещата присъстваха представители на всички държавни институции, свързани с организацията на изборите, включително заместник-областният управител Георги Георгиев, председателят на РИК Милена Хинкова и секретарят на РИК Стела Стоилова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Родилен Дом
    Жребецо мой! Пенчо! Честито! О жребецо!
  • 1
    2
    ти
    като ходиш за гъби, те не ходят!😜
  • 2
    1
    гласоподавател T
    Фантомните избиратели избраха за кмет Пенчо Милков.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари